Friss hírek

2006.02.11. 17:21

Még két dán követ menekül

Elhagyta állomáshelyét munkatársaival együtt az iráni és az indonéziai dán nagykövet, mert megfenyegették őket. Korábban már Szíriából is távoztak a dán diplomaták.

BAMA

A koppenhágai külügyminisztérium közleménye szerint a diplomaták konkrét és veszélyesnek tekinthető fenyegetéseket kaptak. Korábban hasonló okból távozott Damaszkuszból a szíriai dán nagykövet is. Közben a német és a török külügyminiszter közösen intette nyugalomra a keresztényeket és a muzulmánokat a Mohamed-karikatúrákkal kapcsolatban. A Magyar Rádió információi szerint Frank-Walter Steinmeier és Abdullah Gül a német Bild, és a török Hürriyet című lapban tette közzé felhívását. Mindkét politikus azt hangsúlyozta: aggodalommal figyelik a Nyugat és az iszlám világ közötti szakadék mélyülését, amiben egyesek már a civilizációk összecsapását vélik látni. Ennek azonban nem lennének nyertesei, figyelmeztet a német és a török külügyminiszter. A felhívást akkor tették közzé, amikor ismertté vált, hogy Németországban a muzulmánok szervezetei tüntetni akarnak Dánia külképviseleteinél a Mohamed-karikatúrák miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!