Friss hírek

2006.02.09. 21:43

Kiszűrik a regisztrációs adót nem fizető autósokat

Internetes adatkapcsolattal próbálja a vámhatóság az okmányirodákkal közösen kiszűrni a forgalomból azokat a gépjárműveket, amelyek után nem fizették meg a regisztrációs adót - közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője az MTI-vel csütörtökön.

BAMA

A február 15-től tesztelik, március 1-jétől pedig élesben is használni fogják azt az informatikai rendszert, amelynek segítségével kiszűrhetik a forgalomból azokat a személygépkocsikat és motorkerékpárokat, amely után a regisztrációs adót nem fizették meg - tájékoztatott közleményében Sipos Jenő. A közlés szerint az okmányirodák minden hónap 15. napjáig átadják a vámszervezet részére azon személygépkocsik és motorkerékpárok adatait, amelyek forgalomba kerültek.

Az on-line kapcsolatról szóló megállapodást a Vám- és Pénzügyőrség és a Belügyminisztérium Központi Hivatala csütörtökön írta alá. Sipos Jenő alezredes közölte azt is: egy évre visszamenőleg átfogó ellenőrzést és adatgyűjtést terveznek, hogy feltárják a regisztrációs adóval kapcsolatos visszaéléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!