Friss hírek

2006.01.13. 12:59

Ügyészségre kerül a mentőhelikopterek ügye

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy a rendőrség által lefoglalt mentőhelikoptereket mielőbb szolgálatba állíthassák.

BAMA

Az OMSZ a napokban felbontotta a helikopterek üzemeltetését végző BASe Kft.-vel 1994-ben kötött szerződését, és feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A rendőrség nyomozást rendelt el a mentőhelikopterek meghiúsult átadása-átvétele ügyében és lefoglalta a gépeket. Az eljárást folytató hatóság azt közölte a mentőszolgálattal, hogy a helikopterek vizsgálata a Polgári Légiközlekedési Hivatal bevonásával január 19-én fejeződhet be. "Az Országos Mentőszolgálat arra kéri az ügyészséget, hogy a  gépeket az ország légi mentésének megerősítése érdekében, a légi biztonság esetleges veszélyét érintő szakkérdések január 19-i tisztázása után, a lehető legkorábbi időn belül részére, mint a tulajdonos részére adja ki, hogy azok mielőbb újra szolgálatba állhassanak" - tartalmazza az OMSZ közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!