Friss hírek

2006.01.07. 14:52

Rosszabbodott a májátültetésen átesett kislány állapota

Nem adhatnak felvilágosítást a májátültetésen átesett kislány állapotáról a kórház munkatársai, akin rosszabbodó állapota miatt újabb műtétet kellett végrehajtani.

BAMA

Pénteken este újból meg kellett operálni azt a kislányt, akinek Magyarországon elsőként élő donortól - saját édesapjától kapott májat ültettek be. A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója, Járay Jenő professzor az esti újabb műtét után úgy fogalmazott: boruljunk térdre és imádkozzunk, adta hírül a Magyar Rádió. A legutóbbi információk szerint egyelőre nem változott a helyzet. A kislányt lélegeztető gépen, intenzív megfigyelés alatt tartják. A májátültetésen átesett kislányt tegnap este azért kellett újra megoperálni, mert vérömleny keletkezett a frissen beültetett májnál. Az ultrahangos vizsgálat eredménye sem volt megnyugtató az artériás és vénás véráramlást illetően. Az újabb műtét során este átmosták az ereket, azok jó állapotban vannak. Hogy mi lehetett az alapbetegség, ami a kislány máját tönkretette, és mi lehet, ami most az édesapja szervezetéből beültetett májlebenyt is támadja, nem tudják. Egyelőre megfigyelés alatt tartják a kis beteget. Ha nem áll be javulás, újabb májátültetésre is szükség lehet, ekkor már halott donorból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!