Friss hírek

2006.01.08. 18:06

Nem Tony Blair vezeti a Munkáspártot a következő választásokon

Tony Blair brit miniszterelnök vasárnap reggel interjút adott a BBC televízió aktuálpolitikai műsorában. Blair határozottan kijelentette, hogy a következő általános választáson, amelyet legkésőbb 2010 májusában kell megtartani, már nem ő akarja vezetni a Munkáspártot.

BAMA

Elkerülte a választ arra a kérdésre, hogy mikor akarja átadni a miniszterelnöki tisztséget, de annyit mondott, hogy tavaly egy teljes kormányciklusra választották meg, és ezt végig akarja szolgálni, jelenti a CENA hírügynökség. Nyilvánvaló, hogy ha nem akarja utódját lehetetlen helyzetbe hozni, nem várhat a hatalomátadással a legutolsó pillanatig, de szavaiból ítélve valószínűtlen, hogy lemondására 2008 előtt sor kerülne.

Blair óvatosan fogalmazott utódja kilétét illetően, de többször hangsúlyozta, hogy Gordon Brown pénzügyminiszter ugyanannyira elkötelezett az „új munkáspárti” – vagyis piacgazdálkodáson alapuló szociáldemokrata politikai vonal mellett, mint ő, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!