Friss hírek

2006.01.05. 08:29

Negyven százalékkal nőttek a devizabevételek

A Magyar Nemzeti Bank 2005. december 30-án publikálta a 2005 első háromnegyed évére vonatkozó fizetési mérleg adatait, a nemzetközi turizmushoz köthető idegenforgalmi bevételekre, kiadásokra és egyenlegre vonatkozó statisztikákkal együtt.

BAMA

Az MNB adatai szerint 2005. harmadik negyedévében az idegenforgalmi bevételek értéke 1082 millió eurót tett ki, amely az előző év azonos időszakához képest 2 százalékos növekedést jelent, jelenti a CENA hírügynökség. A belföldi turizmus dinamikus növekedésének köszönhetően a kiutazó turizmushoz köthető idegenforgalmi kiadások 8 százalékos csökkenést mutattak.

A belföldi vendégéjszakák száma júliusban és szeptemberben, valamint a belföldi szállásdíj-bevételek mindhárom hónapban jelentős mértékben növekedtek. Mindezek alapján az idegenforgalmi egyenleg 319 millió euró volt 2005 harmadik negyedévében, amely közel 40 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest – közölte a Magyar Turizmus Rt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!