Friss hírek

2006.01.04. 13:18

Nagy zajban romlik a nemi élet

Szervezetünkre és elsősorban szexuális életünkre igen rossz hatással van a zajos környezert.

BAMA

Habár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakemberei szerint a hétköznapi élet minden területén mérsékelni kellene a zajszintet, figyelmeztetnek arra, hogy legalább a hálószobánk csendjére ügyeljünk. Régtől fogva ismert, hogy a túl zajos környezet rossz hatással van a szívbetegekre: egy berlini kórházban végezték el azt a vizsgálatot, melynek keretében szívrohamon átesett embereket figyeltek meg. Az egészségügyi szakemberek erre a vizsgálatra alapozva már huzamosabb ideje állítják, hogy a zajszint sokkal nagyobb hatást gyakorol szervezetünkre, mint azt korábban hittük volna. Nemcsak az válthat ki rosszullétet, ha sokat idegeskedünk, de az is, ha folyamatosan túl hangos és zajos környezetben tartózkodunk, illetve ilyen helyen dolgozunk és élünk. Ez utóbbiak kategóriájába sorolják az orvosok a túl hangos zenhallgatást is.

A WHO minap nyilvánosságra hozott jelentése szerint a városi élet zajszintjének folyamatos növekedése nagyon rossz hatással lehet szervezetünkre, többek között szexuális életünkre is. Amennyiben szervezetünk folyamatos zajterhelésnek van kitéve, önvédelmi mechanizmuskáént lép fel a stressz és az idegesség, aminek logikus következménye a fáradékonyság. Az Egészségügyi Világszervezet jelentése mindezek nyomán arra a megállapításra jut, hogy a stressz és az ennek nyomán kialakuló fáradékonyság következtében akár a felére is csökkenhet szexuális teljesítőképességünk. Férfiaknál és nőknél egyaránt csökkenhet a nemi vágy is a folyamatros zajterhelés hatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!