Friss hírek

2006.01.09. 16:08

Meztelenül tilos szeretkezni!

Házaspárok szexuális aktusa meztelenül? Az egyiptomi jogtudósok szerint ez a "borzalmas" tett érvényteleníti a házasságot. A takaró használatát javasolják megoldásként.

BAMA

A DreamTV, egyiptomi tévécsatorna népszerű beszélgető-műsorában legutóbb egy ellentmondásos "fatwa" (muzulmán vallási vezető által kiadott hivatalos közlemény vagy parancs) körül alakult ki élénk vita. Az egyik jogtudós kijelentette, hogy a szexuális aktus közben tilos a házastársaknak meztelenül lenniük, ugyanis a meztelenség érvénytelenítheti a házasságot. Rasad Hasszán Khálil, a kairói al-Azhar egyetem iszlám jogi tanszékének dékánja ugyanis a közelmúltban kiadott egy olyan vallásos könyvet, melyben a következőket írta: „A szexuális aktus alatti teljes meztelenség semlegesíti a házasságot.” A tévéműsorban kirobbant vita Egyiptom vezető napilapjának a hasábjain is folytatódott. Szuad Szaleh, az al-Azhar Iszlám tanulmányok női tanszékének a vezetője elutasította az ominózus állítást. Más vallástudósok szerint pedig egyedül a szodómia tílos a házastársak közötti szex során. Az al-Azhar fatwa-bizottságának az elnöke, Abdulla Megawar azzal érvelt, hogy a házastársak ugyan láthatják egymást meztelenül, de egymás nemi szervét nem szabad. Ezért azt javasolta, hogy takaró alatt szeretkezzenek a házaspárok. (metimes)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!