Friss hírek

2006.01.02. 10:34

Majdnem megszűnt a U2

Bono közéleti szerepvállalása szinte a U2 életébe került, számolt be a BBC-nek maga az énekes. Volt olyan pillanat, amikor csak a távozását látta az egyetlen kiútnak.

BAMA

Az 1977-ben Dublinban alakult és azóta változatlan felállásban (Bono – ének, Larry Mullen – dob, The Edge – gitár és Adam Clayton – basszus) zenélő U2 énekese mindig is híres volt arról, hogy koncert közben is társadalmi állásfoglalásokat közöl. A BBC brit közszolgálati rádiónak adott interjújában Bono azt mondta, hogy zenésztársai mindig is „kimondottan támogatták szellemileg és anyagilag is a munkámat, de úgy vélték, hogy ez egy rock’n’roll banda, aminek az elsődleges feladata az, hogy ne legyen unalmas.” Bono szerint éppen ezért nagyon vigyáznia kell a zenekarnak, hogy ne hagyják őt túl sokat prédikálni, amit úgy oldanak meg, hogy a dobos Larry Mullen időzíti az énekes beszédeit. „Volt egy pont, amikor arra gondoltam: ezért ki fognak dobni a bandából” – fogalmazott Bono, aki elismerte, hogy ő is tartott attól, a közönség miként reagál majd beszédeire, de félelmei nem igazolódtak be – olvasható az InfoRádió honlapján. Mára a U2 többi tagja is felismerte, hogy közönségük értékeli az ő munkáját – fogalmazott az énekes, aki jelentős szerepet vállalt abban, hogy tavaly júliusban a G8-ak találkozóján megállapodás született a szegény országok megsegítéséről. (inforádió)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!