Friss hírek

2006.01.17. 19:00

Magyar kormányküldöttség járt a VMSZ vezetőinél Szabadkán

A megbeszélésen a Magyar Kormány részéről dr. Avarkeszi Dezső kormánymegbízott, dr. Papp Imre helyettes államtitkár és Petróczi Sándor a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa vett részt. A VMSZ-t Dudás Károly alelnök, Dévavári Zoltán elnökségi tag és dr. Korhecz Tamás elnöki tanácsadó képviselte.

BAMA

A résztvevők megvitatták a Magyar Köztársaság alkotmányának módosítására irányuló tervezetet, amelynek célja a határon túli magyarok alkotmányban rögzített közjogi státusának meghatározása, írja a Vajdaság Ma hírportál. A VMSZ üdvözli, hogy az alkotmánymódosítási tervezet aktuális változatába a vajdasági magyar poltikai párt számos javaslata beépült. Egyebek mellett az is, hogy a Magyar Köztársaság fellép a határon túli magyarokat ért jogsértések esetében.

"Támogatjuk a tervezettel kapcsolatos további egyeztetést a határon túli magyar szervezetek képviselőivel, amelynek eredményeképpen lehetővé válna, hogy a határon túli magyarok és Magyarország viszonya alkotmányosan legyen szabályozva. Mindazonáltal a VMSZ továbbra is kitart azon javaslata mellett, hogy a Magyar Köztársaság alkotmánya kimondja, hogy a határon túli magyarok kulturális értelemben a magyar nemzet részei és a Magyarországon élő magyarokkal együtt nemzeti közösséget alkotnak", áll a VMSZ közleményében, jelenti a Vajdaság Ma hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!