Friss hírek

2006.01.05. 08:06

Kamatmentes kölcsön

A vajdasági kormány most úgy határozott, hogy kamatmentes kölcsönnel segíti a helyi termelőket gazdaságaik talparállításában.

BAMA

A tavaszi árvíz idején közel 600 ház dőlt össze, és több tízezer hektár termőföldet öntött el a megáradt Temes. Az árvíz sújtotta Módoson az új házakba már beköltöztek azok, akik fedél nélkül maradtak, írja a Vajdaság Ma hírportál. Most már a falu fejlesztése a cél, ezért a Tartományi Fejlesztési Alap pályázatot hirdetett csaknem 600 ezer euró hiteltámogatásnak az odaítélésére. A pályázók 5-30 ezer euró kamatmentes kölcsönt kaphatnak öt éves törlesztési időre.

Ez valójában újabb segély és támogatás az árvízkárosultaknak. Nulla kamatozású, ami egyedülálló Európában. Igényelhetik a kis- és közepes termelők, az élelmiszergazdasággal, szolgláltatással foglalkozók. A pályázatra január végéig lehet jelentkezni. A vajdasági kormány elnöke ellátogatott a községhez tartozó Káptalanfalvára is, egy magyar tejtermelő gazdaságára.

A környék nagygazdája, fiával közösen 100 hektárt művel és 41 fejőstehenet tart, írja a hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!