Friss hírek

2006.01.03. 13:09

Fokozták a belvízvédelmi készültséget

A növekvő belvíz miatt újabb két belvízvédelmi szakaszon rendelt el másodfokú védelmi készültséget kedden a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság. További két szakaszon az elsőfokúról másodfokúra emelték a készültségi szintet.

BAMA

Tájékoztatása szerint a Hortobágy-Berettyó mentén, a Tisza felső szakaszán, a Tócó-Kondoros völgyében, valamint az erdőspusztai területeken kellett az egyre növekvő belvíz miatt fokozni a készenlétet. A Tikövizig 12 belvízvédelmi szakaszából már hétben másodfokú a készültség - tette hozzá a védelemvezető, aki elmondta azt is, hogy Hajdú-Biharban már több mint 5.800 hektár földterület áll víz alatt. Jelenleg 13 szivattyútelep üzemel folyamatosan, s naponta mintegy 800 ezer köbméter vizet emelnek át a befogadó folyókba, csatornákba.

Kóthay László beszámolt arról, hogy a védekezésben jelenleg a Tikövizig 66 dolgozója vesz részt, de az elkövetkező napokban várhatóan a jelenleginél is intenzívebb szivattyúzásra, illetve belvíztározásra lesz szükség a Tiszántúlon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!