Friss hírek

2006.01.17. 13:23

„Allah szereti a vért”

Az észak-londoni Finsbury Park mecsetjének szónokát, az egyiptomi származású Abu Hamzát 2004. májusában tartóztatták le.

BAMA

A brit állampolgárságától már korábban megfosztott, egyiptomi születésű Hamza ellen jelenleg is folyik a bírósági tárgyalás. Hamza, akit a brit bulvársajtó jellegzetes műkezéről csak "Kampónak" (Hook) nevez, jó ideje küzd a brit kormány kitoloncolási kísérletei ellen és állampolgárságának visszaállításáért. Londonban az esküdteknek egy olyan videószalagot vetítettek le, amelyen a félszemű és félkezű - hiányzó keze helyén egy hatalmas kampóban végződő művégtagot viselő - imám a következőket mondja a követőinek: „Allah szereti a vért.” A 47 éves muzulmán szónok a videófelvételen zsidók meggyilkolására uszít, mondván: „Nincs még egy olyan folyadék, melyet Allah jobban szeretne. S ez a folyadék a vér. Harcolj a hitetlenek ellen és őld meg őket, bárhol is találod őket. Mindenki, aki Allah-nak hátat fordít, el kell tüntetni a föld felszínéről, mert fenyegetést jelent.” Ez a felvétel, melyet levetítettek a bíróságon, 1998-99-ből származott. Hamzát 15 váddal illeti, többek között 9 gyilkosságra való felbújtással. (thesun)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!