Friss hírek

2005.12.07. 18:00

Leváltották a Magyar Rádió felső vezetését

„El sem tudom képzelni, miért vagyok útjában a két alelnöknek” – mondta lapunknak Perjés Klára, a Kossuth adó szerdán felmentett főszerkesztője. Szerdán öt felső vezetőnek mondtak fel a rádió alelnökei, Hollós János és Gőblyös István.

Izing A.

A döntést megszavazta a kuratórium is, egyedül Agárdi Péter szocialista küldött voksolt a terv ellen. A döntést indokolták azzal is, hogy a nyugdíjkorhatárt elérő dolgozókat kívánják másképpen foglalkoztatni. Agárdi lapunknak elmondta: ahhoz, hogy a nyugdíjkorhatárt elért, de teljes fizetést felvevő munkatársaknak felmondjanak, nem kell a kuratórium döntése, mert az a munkáltató feladata. Agárdi úgy értékelte, most a felelősség áthárításáról van szó, az alelnökök most próbálják helyretenni a „Kondor-időszak”hibáit. „Engem nem érdekel, ki kötődik Kondor Katalin volt elnökhöz, szerintem az a baj, hogy a Magyar Rádió anyagi helyzete tragikus és azt egy-két alatt nem lehet rendbe tenni.”

Perjés Klára elmondta: „Nem egyeztettek velem. A fiatalítási érvről pedig az a véleményem, hogy az alelnökök a főszerkesztőket legalább tájékoztathatták volna terveikről.”

Ezek is érdekelhetik