Friss hírek

2005.12.05. 18:06

Kirúgták őket, mert nem mutatták meg mellüket a gorillának

BAMA

Kulisszák mögötti megegyezéssel zárult le egy, még az Egyesült Államokban is furcsának számító per Woodside-ban. Két nő még az év elején mellmutogatás követeléséért, illetve ennek megtagadása miatti elbocsátásért perelte be volt állatkerti főnökét San Franciscóban. A főnöknő ugyanis azt követelte, hogy beosztottai mutassák meg melleiket gondozottjának, az amúgy világhírű Koko nevű, nőstény gorillának.

Az állat állítólag érti a jelbeszédet, s több mint ezer címszóból áll "kézi" szótára. Kokót kölyökkora óta főképp a beperelt Francine Patterson - a San Franciscó-i Gorilla alapítvány elnöknője - tanítgatja. A felperesek szerint gyakran megvitatta a gorillával az alkalmazottak kebleit, kettejüktől pedig többször is követelte, hogy mutassák meg a majomnak a mellüket. Egyszer még az is elhangzott: "Koko, te mindig a mellemet bámulod. Bizonyára unod már a bimbóimat, újakat szeretnél látni."

A két alkalmazott nem volt hajlandó, mire - vádiratuk szerint - Patterson elbocsátással zsarolta, majd pedig tavaly el is bocsátotta őket a Gorilla Alapítványtól. Ezért a nők egymillió dolláros kártérítést követeltek. Hogy végül mennyit kaptak, nem tudni, mert a peres felek megállapodtak abban, hogy ezt bizalmasan kezelik.
(transindex)

Ezek is érdekelhetik