Friss hírek

2005.12.07. 10:36

Egész New Orleans-ban ingyenes lesz a wi-fi netezés

New Orleans lesz az Egyesült Államok első városa, ahol a település egészét lefedő, ingyenes, vezeték nélküli nethálózatot építenek ki, s a szolgáltatás önkormányzati tulajdonban indul be – jelentette be a város polgármestere, Ray Nagin.

BAMA

"A technológia oldaláról is meg akarjuk teremteni a hurrikán utáni gyors újjáépítés feltételeit", nyilatkozta a polgármester arról, miért válik az egész város wi-fi (wireless fidelity) ponttá. Az üzleti élet mielőbbi visszatérésének reményében először a város központi kereskedelmi negyedéből és a híres francia negyedből lesz ingyen elérhető a net.

A szükséges technikai eszközöket nagy cégek (köztük az Intel) szállították, adományként a szeptemberi hurrikánban szinte teljesen elpusztult városnak. A hálózathoz szükséges adóvevőket lámpaoszlopokra telepítik.

A szükségállapot lefújásáig a wi-fi-hálózat másodpercenként 512 kilobyte sebességen működik majd. A későbbiekben az ingyenes hozzáférés sebességét 128 kbps-re csökkentik. Ezzel New Orleans lesz az első település az USA- ban, ahol a város tulajdonában lévő ingyenes net-szolgáltatás indul.

Ezek is érdekelhetik