Friss hírek

2005.11.29. 12:56

Vesztegzár alatt a negyedik madárinfluenza-góc

Szigorú egészségügyi vesztegzár alá helyezték Romániában a Braila megyei Scarlatesti falut, ahol vasárnap reggel elkezdték a lakosság beoltását a járványos betegség ellen.

BAMA

Itt ugyanis laboratóriumi vizsgálatok egy elhullt pulyka teteméből vett szövetmintában kimutatták a madárinfluenza vírusát. Gheorghe Flutur földművelésügyi miniszter bejelentette, hogy az elhullt házi szárnyasból vett biológiai mintákat elküldik a nagy-britanniai Weybridge- be, hogy az ottani laboratóriumban kiderítsék, milyen típusú vírustól pusztult el a scarlatesti-i pulyka. Addig is az illetékesek megkezdték a helység lakosainak beoltását az emberi influenza ellen, a faluban megkezdték az elpusztítandó háziszárnyas-állomány összeírását a tulajdonosok méltányos kártérítése végett. A közegészségügyi és járványmegelőző hatóságok nekiláttak a település totális fertőtlenítése előkészítésének. A csendőrség elszigetelte a külvilágtól a települést, amelyet a fertőző góc felszámolásáig senki sem hagyhat el, az oda igyekvőket pedig csak akkor engedik be a faluba, ha vállalják, hogy a rendkívüli óvintézkedések feloldásáig ott maradnak. (népújság)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!