Friss hírek

2005.11.07. 18:34

Meghalt egy árvízkárosult sátorlakó Temes megyében

Meghalt egy idős nő azon Temes megyei árvízkárosultak közül, akik hónapokkal a romániai áradások után még mindig sátrakban kénytelenek tölteni az éjszakákat.

BAMA

Az óteleki asszony péntek éjszakai halálát egyes hírforrások szerint a hideg okozta, Marossy Zoltán Temes megyei alprefektus azonban arról tájékoztatta lapunkat, aznap éjszaka nem mértek 0 Celsius-fok alatti hőmérsékleti értékeket a térségben. "Nincsenek olyan információim, hogy a hideg valamennyire is közrejátszott volna a hölgy halálában" - jelentette ki Marossy.

A Temes megyei falvakban az árvízkárosultak egy része, akiknek a tavaszi áradat elvitte a házát, még mindig fészerekben és sátrakban húzódik meg. Az Újvár községhez tartozó Óteleken és Jánosföldén, valamint a szintén Temes megyei Torontálkeresztesen és Fényen is hasonló a helyzet. Az alprefektus tájékoztatása szerint mivel a megyében még nem fejeződött be az áprilisi árvíz nyomán megrongálódott lakások újjáépítése, Óteleken, Fényen és Jánosföldén egy-egy menhelyet rendeztek be, ahol az árvízkárosultak melegben tölthetik az éjszakákat.

"A károsultak azonban a menhelyeket nem veszik igénybe, mivel gazdaságukat és az árvízből kimentett javaikat őrzik" - magyarázta Marossy. Óteleken négy, Fényen hat, Jánosföldén pedig tizenegy család alszik továbbra is sátrakban a sok esetben fagypont alatti hőmérsékletben. Az árvizek által megrongált 887 Temes megyei lakás újjáépítését november végére ígérik. Egyelőre mintegy négyszáz család költözhetett be otthonába, a többiek rokonoknál vagy pedig rögtönzött szálláshelyen laknak. (krónika)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!