Friss hírek

2005.11.18. 13:07

Best ismét az intenzív osztályon

Megint az egyik londoni kórház intenzív osztályán ápolják George Bestet, a Manchester United egykori kiváló futballistáját.

BAMA

Orvosa szerint "új és súlyos fertőzés miatt" kellett beszállítani. Roger Williams professzor pénteken a Cromwell kórház falain kívül nyilatkozta azt is az újságíróknak, hogy Best "dialízises kezelést kap és pillanatnyilag nagyon gyenge". Az 59 éves, egykori sokszoros észak-ír válogatott játékost a múlt hónap elején májfertőzéssel vitték kórházba, majd a borúlátó jóslatok dacára javult az állapota, lekerült a lélegeztetőgépről, később pedig haza is mehetett. "Néhány napja még az életéért küzdött, most már megismeri az embereket, de még messze a gyógyulás" - mondta akkor róla a professzor.

Best 1968-ban tagja volt a Manchester United BEK-győztes gárdájának, abban az évben megkapta az Aranylabdát, az együttesben összesen 465 mérkőzést játszott és 180 gólt lőtt. Pályafutása befejezése után elsősorban ivászatai miatt került időről időre a címlapokra, majd 2002-ben májátültetésen esett át, de a hírek szerint röviddel a műtét után már ismét a pohár után nyúlt, és azóta is rabja szenvedélyének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!