Friss hírek

2005.11.23. 14:36

A roma gyerekek felpofozták a magyarokat

Az újvidéki Basno Roma Asszociáció Az Elfogulatlan Tájékoztatásért Polgárok Egyesülete határozottan elítéli a szabadkai általános iskolában pénteken délben történt kilengést, amikor néhány roma fiatal felpofozott egy magyar tanulót azért, mert magyarul beszélt társával.

BAMA

Ez az eset azért is elítélendő, mert romák tették, tehát olyan népcsoport tagjai, akiket naponta, csaknem percenként érnek hasonló támadások nemzeti-faji hovatartozásuk miatt - áll a Farkas István aláírásával az Újvidéken megjelenő Magyar Szó című napilap szerkesztőségébe eljuttatott közleményben, amelyben e roma szervezet fejezte ki tiltakozását az eset kapcsán.

"Sajnos, ez az eset is bizonyítja, hogy egyik népcsoport sem mentes a gyűlölettől, megkülönböztető hozzáállástól, sőt a nácista-fasiszta megnyilvánulásoktól sem. Ugyanakkor, ha ezt elhallgatnánk csak azért, mert mi is roma egyesület vagyunk, részt vállalnánk e bűncselekményben. Mi ebből nem kérünk, mi együtt szeretnénk, akarunk élni minden polgárral, minden embertársunkkal. Együtt, nem egymás mellett, és nem egymás ellen", írta közleményében a roma szervezet vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!