Friss hírek

2005.09.02. 12:24

Tűzparancs és káosz New Orleansban

Egyre romlik a helyzet a hurrikán sújtotta New Orleansban, csütörtökön este az eső is eleredt. A nagyvárosba 300 katonát vezényeltek, akiknek tűzparancsuk van, ugyanis a fékevesztett tömeg javában fosztogat a városban, autókat lop.

BAMA

New Orleansban változatlanul három-négy, helyenként hatméteres a víz. A menekülők elárasztották Dél-Louisiana és Dél-Mississippi számos települését. Tart a teljes evakuálás, csak nagyon lassú. Bush elnök csütörtökön, a késő délutáni órákban, újabb sajtóértekezletet tartott a Fehér Házban."A legelső és legfontosabb feladat az életek mentése", nyilatkozta. Pénteken a térségbe látogat. Csütörtökön elindult Ferihegyről az Egyesült Államokba a Magyar Speciális Mentők háromfős küldöttsége. Észak-Karolinába utaznak a Baptista Világszövetség helyi szervezetének meghívására.

Az Egyesült Államok szenátusa tízmilliárd dollárt szavazott meg a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére. Nemzetközi segélyakciók is indultak. A japán kormány félmillió dollárt ajánlott fel. Kofi Annan, ENSZ-főtitkár is segítséget ígért. Az Európai Unió is kész segíteni az Egyesült Államoknak a katasztrófa következményeinek felszámolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!