Friss hírek

2005.05.30. 15:07

Két államfőjelöltre érkezett ajánlás

Szili Katalinra és Sólyom Lászlóra érkezett érvényes ajánlás a 2005. évi köztársaságielnök-választáshoz hétfőn 12 óráig - jelentette be Mandur László, az Országgyűlés alelnöke hétfőn a parlamentben, napirend előtt.

BAMA

"A házbizottság megállapította, hogy (...) az MSZP 177 képviselője Szili Katalint, a Fidesz 70 képviselője Sólyom Lászlót jelölte köztársasági elnöknek, utóbbihoz csatlakozott az MDF 8 képviselője" - közölte Mandur László. A parlamenti alelnök kiemelte: a korábbi bejelentésnek megfelelően, az államfőválasztásra június 6-7-én kerül sor. Az ügyrendi bizottság múlt szerdai ülésén elfogadott határozata szerint államfő a harmadik fordulóban az lehet, akire a legtöbb érvényes igen szavazatot adták le. A testület akkor úgy döntött, hogy a választás harmadik fordulójában az érvénytelen szavazatokat figyelmen kívül kell hagyni. Többes jelölés esetén nincs mód nem szavazat leadására. Ha a harmadik forduló eredménytelen lenne, új köztársasági elnökválasztást kell kiírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!