Friss hírek

2005.03.31. 08:56

Aláírásgyűjtés az új érettségi ellen

Aláírásgyűjtést kezdeményezett a kétszintű érettségi pontozási szabálya miatt a főváros XII. kerületében lévő Városmajori Gimnázium szülői munkaközössége.

BAMA

A szülők akciójának célja, hogy módosuljon a kétszintű  érettségi pontozási rendszere, amely jelentős különbséget okoz a korábban és az idén érettségizők között. A pontszámok megállapításakor gond azokon a szakokon lehet, ahol többszörös a  túljelentkezés: például az orvostudományi képzésben, a pszichológia szakokon, vagy a jogászoknál.
Szebedy Tas, a XII. kerületi iskola igazgatója elmondta, hogy téma fél éve napirenden van, ám eddig felvetéseikre eddig nem reagáltak.
A kétszintű érettségi számítási mmódszerével kapcsolatban február 24-én egy szülői szervezet az Alkotmánybírósághoz fordult. A Tüskevár Országos  Szülői Egyesület nevében két szülő a kétszintű érettségi  szabályozásának felülvizsgálatát, egyes pontjainak megsemmisítését  kérték. Magyar Bálint oktatási miniszter akkor úgy nyilatkozott, hogy nem értenek egyet azzal a kifogással, amely a korábban szerzett  érdemjegyek átszámítását vitatja.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!