Friss hírek

2005.02.02. 10:34

36. Magyar Filmszemle - zsúfoltság a dokumentumfilmek vetítésein

Állandó zsúfoltság mellett kezdődött meg a dokumentumfilmek vetítése a 36. Magyar Filmszemlén; több alkotás esetében pótelőadásokat kellett beiktatni - közölte a hivatalosan szerdán este megnyíló rendezvény sajtóirodája.

BAMA

A nézők kedden két és félezer jegyet váltottak a budapesti Mammut moziba - olvasható a filmszemle internetes honlapján  megjelent közleményben.

Több alkotásból, köztük Papp Gábor Zsigmond: Az ügynök élete,  Pesty László: Budapest, végállomás és Fekete Ibolya: Utazások egy  szerzetessel című filmjeiből pótelőadásokat kellett beiktatni. 
A szervezők a dokumentumfilmek három vetítési napján összesen  6-7 ezer látogatóra számítanak.

"A nagy érdeklődés azt bizonyítja, hogy helyes volt folytatni  azt a tavalyi kezdeményezést, hogy a dokumentumfilmek a szemle első  napjaiban önálló programban mutatkozzanak be" - összegezte a  sajtóiroda.

Kocsis Tibort, az Új Eldorádó című film rendezőjét idézték, aki  azt mondta: "jó és követendő ötlet, hogy a dokumentumfilmek külön  szerepelnek".  Mint az alkotó hozzátette, megdöbbentő, jó érzés  volt, hogy nagy tömegek érdeklődtek a dokumentumfilmek iránt.

Kisfaludy András, a Magyar Dokumentumfilm-rendezők Egyesületének  (MADE) elnöke kiemelte: nagy örömmel vette, hogy a közönség jól  fogadja az alkotásokat. Megítélése szerint a dokumentumfilmek eddig  bemutatott versenyprogramjában magas színvonalú, értékes művek  szerepelnek.

A filmszemle vetítéseire öt nap alatt 25 ezer jegyet adtak el, a  legnépszerűbb alkotásnak Szabó István: Csodálatos Júlia és Ragályi  Elemér: Csudafilm című alkotása bizonyult - áll a közleményben.

A jövő kedden záruló seregszemle versenyprogramjában 21  játékfilm, 42 dokumentumfilm, valamint 36 kísérleti és kisjátékfilm  szerepel

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!