Friss hírek

2004.11.15. 17:18

Csepeli strandfelújítás, támogatás az EU-kultúrfővárosi előpályázatnak

Több mint ötven millió forintot fordít a főváros a csepeli a strand szűrő-öblítő létesítményének kialakítására - döntött a Főpolgármesteri Kabinet. A testület jóváhagyta, hogy további támogatást kapjanak az EU-kultúrfővárosi cím elnyerését célzó pályázat készítői.

BAMA

20 millió forint támogatást javasol a Főpolgármesteri Kabinet, a -2010-ben esedékes- "Európa Kulturális Fővárosa” cím elnyerését célzó pályázat végső formába öntésére és a kezdeményezés széleskörű népszerűsítésére. A kormány december 31-ig várja az első előminősítő rostára a magyar települések „jelentkezési csomagját”.

A kabinet elfogadta a főváros 2003. évi foglalkoztatáspolitikai helyzetét és a hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatási esélyegyenlőségét ismertető beszámolót. A dokumentumból kiderül, hogy foglalkoztatottak száma és aránya 2001 óta folyamatosan nő, s 2003-ban 749.200 fő volt. A beszámoló többek között kitér a tartósan munkanélküliek, a megváltozott munkaképességűek, a romák, a hajléktalanok, a pályakezdő munkanélküliek és a gyes-ről, gyed-ről visszatérő nők munkaerőpiaci esélyeire.

A kabinet jóváhagyta, hogy a csepeli strandfürdő felújítási munkálataira fordított pénz maradványösszegét, 52,2 millió forintot a strand szűrő-öblítő létesítményének kialakítására fordítsák, ezzel megoldódhat a medencékből távozó "szennyvíz” kezelése.

Döntés született arról is, hogy a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezendő 2006. évi úszó EB miatt szükséges bővítést taglaló javaslat közgyűlési beterjesztését támogatja a kabinet, megjegyezve: az ügyben további egyeztetéseket kell folytatni a kormányszervekkel.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!