Friss hírek

2004.10.20. 13:52

Beépítenék a Millenáris Park játszóterét

A Millenáris Park területén lévő Zöld Péter játszótér és a fogadóépület tulajdonjogilag nem a Millenáris Parkhoz tartozik, hanem egy külföldi cég tulajdonát képezi; a park eddig bérelte a területet, most azonban a tulajdonos lakóépületet akar építeni rá.

BAMA

Kovács Kálmán informatikai miniszterarról tájékoztatott tegnap, hogy a területet a Millenáris Parkot üzemeltető cég évek óta bérli az Apisolato nevű cégtől, amely a bérleti szerződés lejárta - augusztus 31-e - után úgy döntött, hogy a területet nem adja tovább bérbe, hanem a játszótér és a fogadóépület lebontása után hatemeletes lakóépületet épít a mintegy 2500 négyzetméteres ingatlanon.

Horváth Csaba II. kerületi polgármester elmondta, bár az önkormányzat nem tulajdonosa a területnek, évek óta harcolnak az érintett terület megőrzéséért, mert úgy gondolják, hogy a parknak kulturális célokat kell szolgálnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!