Európa Liga

2018.05.16. 23:26

Fölényes győzelmet aratott az Atlético Madrid

Az Atlético 2010 és 2012 után harmadik alkalommal diadalmaskodott a második számú európai kupasorozatban.

Lyon, 2018. május 16. Antoine Griezmann, az Atlético Madrid játékosa (b) belövi a második gólt az Olympique Marseille ellen a labdarúgó Európa Liga döntõjében a lyoni stadionban 2018. május 16-án. A földön Steve Mandanda, az Olympique Marseille kapusa. (MTI/AP/Francois Mori)

Fotó: Francois Mori

Az Atlético Madrid nyerte a labdarúgó Európa Ligát: a spanyol együttes szerdán a sorozat lyoni döntőjében 3-0-ra győzte le az Olympique Marseille csapatát.

Az Atlético 2010 és 2012 után harmadik alkalommal diadalmaskodott a második számú európai kupasorozatban.

Európa Liga, döntő:

Atlético Madrid (spanyol)-Olympique Marseille (francia) 3-0 (1-0)

Lyon, v.: Björn Kuipers

gólszerzők: Griezmann (21., 49.), Gabi (89.)

sárga lap: Vrsaljko (23.), Lucas (78.), illetve Amavi (38.), Luiz Gustavo (75.), Njie (78.)

Atlético Madrid:

Oblak – Vrsaljko (Juanfran, a szünetben), Giménez, Godín, Lucas – Gabi, Saúl Níguez – Correa (Partey, 88.), Griezmann (Torres, 90.), Koke – Diego Costa

Olympique Marseille:

Mandanda – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Thauvin, Zambo Anguissa, Sanson, Ocampos (Njie, 55.) – Payet (Lopez, 32.) – Germain (Mitroglu, 74.)

I. félidő:

21. perc: Mandanda egy hazaadást középre passzolt Zambo Anguissához, aki nem tudta átvenni a labdát, amelyet így Gabi azonnal Griezmann elé tálalt, a csatár pedig 10 méterről a tehetetlen kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

II. félidő:

49. perc: Griezmann kapott tökéletes labdát a 16-os jobb oldalán, a támadó belépett védője elé, és még egy ütemet is kivárt, mielőtt egy hanyag pöccintéssel átemelte a labdát az elvetődő Mandanda fölött (2-0).

89. perc: Diego Costa várta be társait a 16-os bal sarkán, Kokéhez játszott, aki azonnal a jobb oldalon érkező Gabihoz passzolt, a csapatkapitány pedig kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0).

A találkozó első negyedóráját megnyomta a „hazai” francia csapat, azonban ezt az időszakot viszonylag könnyedén vészelte át a kiváló védelméről is ismert Atlético. A spanyolok fokozatosan átvették az irányítást és egy óriási francia védelmi hibát kihasználva Antoine Griezmann találatával megszerezték a vezetést. A félidő közepén az OM még nehezebb helyzetbe került, ugyanis sérülés miatt elveszítette csapatkapitányát, Dimitri Payet-ét.

A fordulást követően szinte azonnal megduplázta előnyét az Atlético, Griezmann második találata szintén egy csúnya labdaeladást követően született. Diego Simeone csapata – az argentin szakember csak a lelátón foglalt helyet eltiltása miatt – innentől kezdve még magabiztosabban futballozott és könnyedén őrizte előnyét.

A 81. percben csereként pályára lépett Kosztasz Mitroglu kis híján szorossá tette a hajrát, de fejese a jobb kapufáról kifelé pörgött. A hajrában még Gabi, az Atlético csapatkapitánya közel három év után újra gólt szerzett, ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.

Borítókép: Antoine Griezmann, az Atlético Madrid játékosa (b) belövi a második gólt az Olympique Marseille ellen a labdarúgó Európa Liga döntőjében a lyoni stadionban 2018. május 16-án. A földön Steve Mandanda, az Olympique Marseille kapusa. (MTI/AP/Francois Mori)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában