Katar 2022

2022.12.07. 15:14

Visszavágtak Svájcnak az olasz drukkerek

A katari labdarúgó-világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjében Portugália 6-1-re kiütötte Svájcot, így Murat Yakin együttese búcsúzott a tornától – az olaszok legnagyobb örömére.

Baon.hu

Forrás: AFP

Olaszország nagyon közel járt ahhoz, hogy kijusson a katari világbajnokságra, ám azok után, hogy Oroszországban sem volt ott, erről a tornáról is lemaradt. Az Eb-címvédő a selejtező utolsó fordulójában Észak-Írországban nem tudott nyerni, emiatt kényszerült pótselejtezőre, ahol óriási meglepetésre otthon kapott ki Észak-Macedóniától – írja az Origó.

A selejtezőcsoportban az a Svájc előzte meg az olaszokat, amelynél több szurkoló a márciusi, Anglia elleni barátságos meccsen egy molinóval gúnyolodott az Európa-bajnokon.

Így most, a katari nyolcaddöntőben elszenvedett 6-1-es vereséggel és kieséssel az olasz drukkerek sem fogták vissza a kárörömüket.

A Tuttosport gyűjtött össze több közösségi médiás bejegyzést, ahol olasz drukkerek búcsúznak el nagy boldogan a svájciaktól. Akadt, ahol Rowan Atkinson, máshol Giorgio Chiellini kaján vigyorával fejezték ki az érzéseiket, de volt, ahol az eredeti molinót írták át úgy, hogy az a svájciakra nézve legyen sértő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!