Katar 2022

2022.12.09. 18:47

Újabb tizenegyespárbaj után jutott a négy közé Horvátország

A negyeddöntő nyitómérkőzésén Horvátország és Brazília mérkőzött.

Baon.hu

Modric és Casemiro, a korábbi madridi csapattársak

Forrás: AFP/Nelson Almeida

Az 5. percben Vinicius Junior kapott egy labdát a tizenhatos bal sarkánál, tolt egyet befelé majd a hosszú sarok irányába tekert, de Livakovic könnyedén fogta a lövését. A 13. percben kontráztak a horvátok, Pasalic futott el a jobb szélen, középre tett az érkező Perisic irányába, aki hat méterről pörgetett volna kapura, azonban rosszul találta el a labdát. Hét perccel később Neymar kapott labdát a tizenhatoson belül, kapunak háttal, lekészített az érkező Viniciusnak, de a brazil támadó bal alsóba tartó lövését Gvardiol blokkolni tudta. Majd Richarlison lekészített labdáját Casemiro lőtte el 20 méterről, Juranovic blokkolta. A 30. percben a horvátok előtt adódott lehetőség, Perisic kapott labdát a jobb szélen, megindult befelé majd 16 méterről lőtt, de a bombája elszállt a kapu fölött. A 42. percben Neymar szabadrúgása pattant meg, de a labda így is pont Livakovic kezébe ment. 

Óriási brazil helyzetekkel indult a második félidő, Militao futott el a jobb szélen, keményen középre lőtt, a menteni igyekvő Gvardiol a saját kapuja felé pörgette a labdát, de Livakovic sprágázva hatalmasat védett. Az 55. percben Richarlison remek labdát tálalt a kilépő Neymarnak, aki ziccerbe került, de az ötméteres lövését Livakovic lábbal védte. Tíz minutummal később egy kavarodás után Paqueta csapott le a lecsorgó labdára, a közeli lövését viszont Livakovic védte. remekül védekeztek a horvátok, Brazília nem tudott mit kezdeni Zlatko Dalic csapatának védelmével. A 76. percben Neymar lépett ki, rávezethette a labdát Livakovicra, de a közeli lövése elakadt a horvát kapusban. Később ismét Neymar jöhetett, lekészítette a labdát a lendületből érkező Paquetának, aki 14 méterről lőtt, de pont Livakovic kezébe.  A 86. percben egy brazil kontra végén Militao lőhetett 15 méterről, de a lövése megpattant egy védőn. 

A 92. percben egy jobb oldali szögletre Pedro érkezett a rövid oldalon, de a fejesét nem tudta kapura irányítani. A 99. percben Rodrygo ment el a bal szélen, élesen középre lőtt, de az érkező Paqueta lemaradt a labdáról. Később Pedro próbálkozott, de ismét helyén volt Livakovic. A 103. percben Petkovic csinált meg a brazilok tizenhatosa előtt egy gyönyörű cselt, lövése helyett lekészítette a lendületből érkező Brozovicnak, aki 16 méterről kapu fölé lőtt. Három perccel később megszerezték a vezetést a Brazilok, egy kényszerítőzés után rávezette a labdát Livakovicra, kicselezte majd éles szögből a léc alá lőtt (0-1). 

A bekapott gól után ritmust váltottak a horvátok, de helyzetet nem tudtak kialakítani egészen a 117. percig, ekkor szépített Horvátország. Orsic kapott labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belül, visszajátszott a szemből érkező Petkovicnak, aki 15 méterről lőtt, a labda megpattant Marquinhoson, így pedig Alissonnak esélye sem volt elérnie a jobbra tartó labdát (1-1).

Ismét tizenegyespárbaj döntött a továbbjutásról, melynek végén 4-2-re Horvátország  jutott az elődöntőbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!