Katar 2022

2022.12.04. 17:58

Tovább menetel a címvédő

A katari labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntőjében a címvédő Franciaország Lengyelország ellen játszott.

Baon.hu

Forrás: AFP/Javier Soriano

Jól kezdtek a franciák, a 4. percben Griezmann jobb oldali szögletére Varane robbant be, de hét méterről a fejese kapu fölé ment. A folytatásban feljebb merészkedtek a lengyelek, a 11. percben viszont Mbappé ment el a bal oldalon, a hosszúra átlőtt labdáját Dembélé vette le, éles szögből lőtt volna, de Bereszynski blokkolni tudta. Két perccel később Aurélien Tchouaméni távoli bombáját Wojciech Szczesny ütötte ki. Majd Griezmann ugratta ki a leshatárról induló Giroud-t, Szczesny viszont remek ütemben jött ki a kapujából, és vetődve ismét megkaparintotta a labdát. Ezután Dembélé próbálkozását is fogta. A 21. percben Lewandowski kapott egy labdát a francia térfél közepén, kapura fordult, majd 25 méterről bombázott, de a lövése pár centivel elkerülte a bal felső sarkot. A 29. percben nagy francia ziccer maradt ki, egy labdaszerzés után Griezmann szöktette Dembélét a jobb szélen, aki átlőtte a labdát a hosszún érkező Giroud-nak, a francia csatárnak azonban hosszú lett a labda, és becsúszva nem tudta azt az üres kapura irányítani. A 36. percben Mbappé verte meg egy az egyben Cash-t a bal szélen, majd a közeli lövése az oldalhálóba vágódott. Később egy lengyel támadás végén Zielinski lőhetett 10 méterről teljesen tisztán, a kipattanó Bereszynski elé került, akinek a közeli ismétlését Varane rúgta ki a gólvonalról. A 44. percben megszerezték a vezetést a franciák, Mbappé adott tökéletes átadást a leshatárról kilépő Giroud-nak, aki 11 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). A hosszabbításban próbáltak egyenlíteni a lengyelek, de Lloris biztos kézzel védett.

A fordulás után Griezmann jobb oldali oldal szabadrúgását tudta kiütni Szczesny. Az 56. minutumban Mbappé 16 méteres lövése megpattant Krychowiak hátán, ez pedig teljesen becsapta a jobbra vetődő Szczesnyt, de végül a labda elcsorgott a bal kapufa mellett. A 66. percben Tchouaméni benyestt labdáját a jobb oldalon felfutó Koundé kapta, belőtte a labdát a rövidre, az érkező Giroud pedig négy méterről az oldalhálóba pörgetett. A 74. percben összejött a második találat, egy labdaszerzés után Dembélé indult meg a jobb szélen, balra forgatott az érkező Mbappéhoz, aki 12 méterről óriási erővel lőtt a jobb felsőbe (2-0). A 81. percben Mbappé cselei után Theo Hernández elé került a labda, aki 11 méterről lőtt a kapu fölé. A hosszabbítás első percében már három góllal vezettek a franciák, Mbappé duplázott (3-0). A hosszabbítás 7. percében büntetőhöz jutottak a lengyelek, Lewandowski első büntetőjét kivédte a Llorris, de a 11-es előtt elmozdult a gólvonalról, ezért a játékvezető újrarugatta, aminél már nem hibázott a lengyel támadó (3-1).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!