Katar 2022

2022.12.07. 17:53

Ronaldo kirúgása után először szólalt meg Erik ten Haag

November 22-én a Manchester United bejelentette, hogy közös megegyezéssel, azonnali hatállyal felbontotta Cristiano Ronaldo szerződését. A csapat holland edzője most először szólalt meg az ötszörös aranylabdás sztárjátékos távozása óta.

Baon.hu

Forrás: AFP/PAUL ELLIS

A Manchester United a katari világbajnokság ideje alatt Spanyolországban edzőtáborozik, a vezetőedző Erik ten Haag pedig először nyilatkozott Ronaldo kirúgása óta – írja az origo.hu.

Elment. Ő már a múlt, most már csak a jövőbe nézünk. Arra koncentrálunk, hogy olyan helyzetbe hozzuk magunkat, hogy nyerhessünk egy trófeát.

A trófeákat nem decemberben és januárban osztják, hanem áprilisban és májusban. Nem mindig álltak rendelkezésünkre a megfelelő játékosok, vagy nem voltak teljesen fittek ahhoz, hogy a legmagasabb szinten teljesítsenek– nyilatkozta a nyáron kinevezett holland szakember, aki kispadra ültette Cristiano Ronaldót.

Ronaldo – másodszorra – tavaly nyáron szerződött az MU-hoz, amelyben 54 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett. Először 2003 és 2009 között volt az angol együttes játékosa, a csapattal háromszor nyert angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA Kupát és a ligakupát egyszer-egyszer hódította el.

A 37 éves csatár egy Piers Morgannak adott televíziós interjúban kritizálta a klubot és Eric ten Hag vezetőedzőt is. Azt nyilatkozta, hogy „elárulták” őt a Manchester Unitednél, és az volt az érzése, hogy néhány ember nem akarta, hogy ott legyen.

Ronaldo körül a katari világbajnokságon is forr a levegő. Az ötszörös aranylabdást a Dél-Korea elleni meccs második félidejében lecserélték, ezt követően elkezdett hisztizni, aminek az lett a következménye, hogy Fernando Santos szövetségi kapitány kihagyta a csapatból a Svájc elleni nyolcaddöntőre. A portugálok aztán a torna legjobb játékával 6-1-re nyertek, így ezek után kicsi a valószínűsége, hogy Ronaldo visszakerüljön a csapatba a Marokkó elleni negyeddöntőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!