Katar 2022

2022.12.01. 21:54

Nyert Japán, így csoportelsőként jutott tovább Spanyolország előtt

Az E-csoport záró körében Japánnal játszott Spanyolország.

Baon.hu

Forrás: AFP

Japán a találkozó előtt három ponttal volt a második pozícióban, míg Spanyolország négy pontjával az élről vághatott neki a meccsnek. 

A 8. percben Ito Dzsunja került helyzetbe, de a japán játékos hat méterről az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később Dani Olmó balról betekert labdáját Morata csúsztatta kapura, de a fejese pont középre ment, Gonda Suicsi pedig ekkor még könnyedén védett. Nem úgy, mint a 12. percben, amikor megszerezték a vezetést. Cesar Azpilicueta jobb oldali beadására Alvaro Morata robbant be, aki hat méterről védhetetlen gólt fejelt (0-1). A 25. percben Morata lépett ki a leshatáron, kisodródott helyzetből középre lőtt Dani Olmóhoz, de a lövését blokkolni tudták. A folytatásban fölényben játszott Spanyolország, nem sokszor jutott labdához Japán. A hosszabbítás első percében Nico Williams indult meg a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, az éles szögből leadott lövését azonban tisztázták. 

A fordulást követően egyenlítettek a japánok, Balde elvesztett labdája után Doan Ricu elé került a játékszer, aki 19 méterről lőtt kapura (1-1). Az 51. percben a vezetést is átvették, Doan Ricu kapu elé belőtt labdáját Mitoma Kaoru kanalazta vissza becsúszva, Tanaka pedig egy méterről a kapuba fejelt (2-1). A 71. percben egy japán kontra végén Aszano Takuma kapott egy remek átadást, a támadó azonban 18 méterről rosszul találta el a labdát. A 77. percben Asensio vágta Tanigucsiba a labdát. A 83. percben egy bal oldali beadás után Itakura Ko fejelt kapura, de pont Unai Simon kezébe ment a labda. A hajrában Dani Olmo került helyzetbe, de nyolcméteres lövését Gonda Suicsi védeni tudta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!