Katar 2022

2022.12.03. 17:53

Magabiztosan jutott tovább Hollandia

A Hollandia-Egyesült Államokkal kezdődött a világbajnokság kieséses szakasza szombaton.

Baon.hu

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A 3. percben az Egyesült Államok előtt adódott lehetőség, Pulisic kapott egy bejátszott labdát a védelem mögé, 11 méterről megcélozta a bal alsót, de Andries Noppert hatalmasat védett. Öt perccel később ismét Pulisic futott el a balszélen, középre lőtt, az érkező Weah elől viszont Aké ki tudta fejelni a labdát. A túloldalt Depay kapott labdát a bal oldalon, elkezdett befelé cselezni, majd 14 méterről lőtt, de eltörte a labdát. A 10. percben megszerezte a vezetést Hollandia, egy labdakihozatal után Dumfries kapott indítást a jobb szélen, középre lőtte vissza a labdát, a mélységből érkező Memphis Depay pedig 15 méterről kilőtte a jobb sarkot (1-0). A 18. percben egy labdaszerzés után Gakpo indult meg, majd a balján érkező Blind elé tálalt, aki 13 méterről méterekkel a kapu fölé belsőzött. A 21. percben Depay lőtt 22 méterről, de nem találta el a kaput. A 30. percben Dumfries kapott labdát a jobb szélen, visszalőtte a labdát a tizenhatosra, a mélységből érkező Blind elől azonban menteni tudtak. Később Robinson beadását Blind fejelte ki az érkező Weah elől. A 43. percben Weah 17 méterről bombázott kapura, Noppert azonban vetődve kiütötte a balra tartó labdát. A hosszabbításban duplázott Hollandia, Dumfries kapott labdát a jobb szélen, keményen középre lőtte a labdát, a lendületből érkező Daley Blind pedig 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0).

A második félidő holland rohamokkal kezdődött, majd a 49. percben egy jobb oldali szöglet után Tim Ream elé került a labda, az amerikai védő közelről kapura kanalazta, de Noppert ismét hatalmasat védett. A túloldalt Dumfries ment el a jobb szélen, a középre lőtt labdája ezúttal Zimmerman lábáról ment kapura, de Turner reflexmozdulattal kiütötte a labdát. A 54. percben McKennie kapott egy lekészített labdát, de 17 méterről kapu fölé lőtte. A 61. percben Gakpo lekészített labdáját Depay bombázta 18 méterről kapura, de Turner kitolta a labdát a léc alól. A 72. percben Koopmeiners bombáját Turner vetődve védte, a kipattanó Depay elé került, aki közelről kapura fejelt, de az amerikai kapus másodszorra is hatalmasat védett. Három perccel később szépítettek az amerikaiak, Pulisic ment el a jobb szélen, a középre adott labdájába Wright érte bele, ami nagy ívben bepörgött a jobb felső sarokba (2-1). A 81. percben viszont jött a holland válasz, Blind egy remek beadással helyzetbe hozta a felfutó Dumfriest aki öt méterről a kapu jobb oldalába belsőzött (3-1). A 86. percben egy amerikai szöglet után Walker Zimmerman elé került a labda, a védő a kapunak háttal megpróbálkozott egy ollózással, de nem járt sikerrel. Az amerikaiak teljesen elfogytak a végére, így 3-1-es végeredménnyel jutott tovább Hollandia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!