Katar 2022

2022.12.05. 11:38

Sokára vette észre a bíró a szabálysértőn játszó francia védőt

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szabályzata tiltja, hogy a játékosok ékszert viseljenek a mérkőzés közben. A francia válogatott védője, Jules Koundé azonban nyaklánccal lépett pályára a Lengyelország elleni nyolcaddöntőn. Jesús Valenzuela játékvezető azonban csak az első játékrész végén figyelmeztette a focistát, hogy távolítsa el a nyakából a ékszert.

baon.hu

Jules Kounde a szabályok ellenére ékszert viselt a mérkőzésen

Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

A játékvezető az asszisztense segítségével figyelt fel Koundé nyakláncára,amit ezután a francia stáb egyik tagjának le kellett vennie róla –olvasható az origo.hu oldalon.

Mivel a felszólításra azonnal engedelmeskedett, ezért utólag ez biztosan nem jár büntetéssel, Didier Deschamps azonban csalódottságának adott hangot, amiért Koundé nem távolította el már a meccs előtt az edzéseken is rendszeresen viselt ékszereit.

„A játékvezető külön ki is emelte nekünk, hogy a játékosok nem viselhetnek karkötőt vagy nyakláncot, ahogy ő sem fog órát vagy napszemüveget hordani – nyilatkozta Deschamps. – Ez ugyanis nem megengedett. Ezért azt hittem, hogy [Koundé] leveszi, de úgy tűnik, nem ez volt a helyzet, ez pedig a mi hibánk."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!