Katar 2022

2022.12.04. 21:52

Háromszor rezgette meg a szenegáli hálót Anglia

A nyolcaddöntő vasárnapi második meccsén Anglia és Szenegál mérkőzött.

Baon.hu

Forrás: AFP/Jack Guez

Az 5. percben Boulaye Dia indult meg az angol kapu felé, már ziccerbe cselezte magát, azonban a jó ütemben érkező Harry Maguire elpiszkálta a labdát a lábáról. Az első húsz percben kontrollálták az angolok a meccset. A 21. percben Foden jobb oldali szögletére Stones robbant be a rövid oldalon, de hat méterről kapu fölé fejelt. A túloldalon Boulaye Dia pörgette kapura a labdát, de a lövése elakadt Stonesban, a kipattanóra azonban Ismaila Sarr érkezett, aki három méterről kapu fölé lőtt. A 32. percben Dia kapott remek átadást a tizenhatoson belül, kapura tört, majd az ötös sarkáról lőtt, de Pickford reflexmozdulattal védeni tudott. A 39. percben mégis anglia szerezte meg a vezetést, egy gyors kontratámadás végén Kane indította Jude Bellinghamet a bal szélen, akinek a középre tett labdájára Jordan Henderson érkezett, aki kilenc méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Két perccel később Bukayo Saka ment el a jobb szélen, középre tálalt Kane-nek, aki 11 méterről kapu fölé lőtt. A hosszabbítás harmadik percében duplázott Anglia, Bellingham a saját térfeléről megindulva átcselezte magát a szenegáli középpályán, majd remek labdát tálalt Fodennek, aki azonnal ziccerbe hozta Harry Kane-t, az angol csapatkapitány pedig nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

Az 54. percben Harry Kane átadása után Saka került helyzetbe a tizenhatoson belül, de a 14 méteres lövése kapu fölé ment. Három perccel később újabb angol gól született, Kane tartotta meg a labdát, majd Fodent szöktette a bal szélen, aki egy remek csel után középre passzolt a rövid oldalra bemozgó Bukayo Sakának, aki finoman átpördítette a labdát a kivetődő Mendy fölött (3-0). A 74. percben Pape Matar Sarr 22 méteres szabadrúgása kötött ki az oldalhálóban. A 80. percben Rashford jobb oldali beadására Kane érkezett középen, de pár centivel lemaradt a labdáról. Később Sarr fejelt kapura nyolc méterről, de fölé ment. A rendes játékidő utolsó percében Sarr lőtt ki a stadionból. A hosszabbítás első percében még Shaw balról benyesett labdájára Rashford érkezett a hosszú oldalon, estében megpróbált kapura lőni, de csak az oldalhálóig jutott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!