Katar 2022

2022.12.06. 21:53

Első kezdőként vívott vb meccsén triplájával tovább vitte csapatát Goncalo Ramos

A nyolcaddöntő zárómérkőzésén Portugália és Svájc találkozott. 6-1-re győzött Portugália.

Baon.hu

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A 11. percben egy szép svájci támadás után Fernandes adott be rosszul. A 17. percben viszont Portugália szerezte meg a vezetést, a 21 éves Goncalo Ramos éles szögből bombázott a rövid felső sarokba (1-0). Ramos passza után Otávio mintegy 11 méterről félmagasan lőtt, de Sommer vetődve fogta a labdát. Majd egy perc múlva ismét Ramos lőtt de ez sem okozott gondot a kapusnak. A 30. percben Svájc is megvillant, Shaqiri távoli szabadrúgását Diogo Costa ujjheggyel tolta ki a bal sarokból szögletre. A 34. percben duplázott Portugália Bruno Fernandes szöglete után Pepe öt méterről fejelt védhetetlenül a kapuba (2-0). Találatával Pepe lett a világbajnokság történetének legidősebb játékosa, aki az egyenes kieséses szakaszban gólt szerzett. A 41. percben majdnem szépített Svájc, Fernandes jobb oldali beadását a kapus Vargas elé ütötte, ő kapura fejelte a labdát, a vetődő Diogo Costa ugyan ujjheggyel elérte, de Diasnak kellett tisztáznia a gólvonal elől.

Az 50. percben duplázott Ramos, Dalot tekert középre a jobb oldalról, a berobbanó Ramos pedig a kivetődő kapus lába között a bal alsóba lőtt közelről (3-0). Öt perccel később Ramos passza után Guerreiro lőtt az ötös bal sarka elől a léc alá nagy erővel (4-0). Az 57. percben szépített Svájc, Shaqiri szöglete után Ramos próbált felszabadítani, de a fejese éppen Manuel Akanji elé került, aki közvetlen közelről az üres kapuba passzolta a labdát (4-1). A 66. percben megszerezte mesterhármasát Goncalo Ramos, aki Joao Félix passza után a jobb alsóba lőtt (5-1). A 79. percben Embolo látványos ollózó mozdulattal lőtt kapura 16 méterről, de a labda megpattant Daloton. Négy perccel később Ronaldo indult meg a félpályánál, de hiába lőtt a kapuba, már lesen volt. A 86. percben Horta hozta helyzetbe Ronaldo-t, de 11 méteres lövése elkerülte a kaput. A hosszabbítás második percében Rafael Leao tekert a bal hosszú alsó sarokba (6-1).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!