Katar 2022

2022.12.10. 07:52

A horvát kapitány figyelmeztetett: nem szabad őket lebecsülni

A pénteken elődöntőbe jutott horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic mindig is mondta, hogy soha nem szabad őket lebecsülnie egyik ellenfelüknek sem. A kapitány szerint minden játékosa a legjobb teljesítményét nyújtotta a katari világbajnokság negyeddöntőjében, amikor tizenegyespárbajt követően búcsúztatták Brazíliát.

baon.hu

Zlatko Dalic kifőzte a győztes taktikát

Forrás: AFP/OZAN KOSE

A szakember a horvát HRT televíziónak adott nyilatkozatában kiemelte a cseréket, akik a padon ülve is együtt küzdöttek és szenvedtek pályán lévő társaikkal, hogy sikeresek legyenek. Az edző csapata továbbjutását a horvát embereknek ajánlotta – írja az origo.hu.

„Nagyszerű mérkőzés volt az első perctől az utolsóig, és végül kiejtettük a torna nagy esélyesét. Ez Horvátország: büszkeség, bátorság, magabiztosság, hazaszeretet. Horvátország akkor képes a legjobbját nyújtani, amikor szükséges, amikor az a legfontosabb. Mindig is mondtam, soha nem szabad minket lebecsülnie egyik ellenfelünknek sem” – mondta a szakember.

Dalic kiemelte, ezzel még nem értek az út végére, mennek tovább, mert „nagy dolgokat képesek elérni”. 

Nagyon örülök, hogy három és fél millió lakossal az elődöntőben vagyunk, egymás után másodszor. 

Nem vagyunk normálisak! – hangsúlyozta.

A brazil szövetségi kapitány, Tite – aki már a vb előtt jelezte, hogy az elért eredménytől függetlenül távozik a csapat éléről – elismerte, hogy a legnagyobb felelősség őt terheli a kiesés miatt.

Nem vagyok képmutató, tisztában vagyok vele, hogy a legnagyobb felelősség az enyém, de nem csak az enyém egyedül. Mi együtt mindannyian felelősek vagyunk – mondta a 61 éves tréner.

A 11-esek során Neymar az ötödik párban lőtt volna a brazilok részéről, de végül már sor sem került rá. 

Tite azzal érvelt, hogy azért jelölte a csapat legnagyobb klasszisát ötödiknek, mert az utolsó játékoson a legnagyobb a nyomás. Visszautasította azokat az újságírói véleményeket, miszerint csapata játéka szervezetlen lett volna.

A brazil játékosok közül Casemiro nehezen találta a szavakat, majd kiemelte, hogy előre kell tekinteniük, mert az élet megy tovább.

„Szomorúak vagyunk, a csapatból mindenki minden tőle telhetőt megtett. Bosszantó, hogy kiestünk, főleg így, hogy a kezünkben volt a meccs. De a futball már csak ilyen. Ez is előfordul benne”– nyilatkozta a középpályás, aki hozzátette, bíztak magukban és az elvégzett munkában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!