A Brazília-Kamerun meccsen utolsó perces gól és döbbenetes kiállítás is volt

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

baon.hu

A kameruni André-Frank Zambo Anguissa (b) és a brazil Fred a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a G csoportban játszott Kamerun-Brazília mérkõzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban

Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko

A továbbjutását már bebiztosító brazil válogatott tartalékosabb összeállításban lépett pályára Kamerun ellen, de így is világsztárokat állított a kezdőbe a szövetségi kapitány, Tite. Többek között a Real Madriddal BL-győztes Eder Militao és Rodrygo, valamint a Manchester United sztárigazolása, Antony is ott volt a pályán. A kameruni válogatott matematikailag még továbbjuthatott, ehhez viszont arra volt szüksége, hogy legyőzze az ötszörös világbajnokot – írja az origo.hu.

Jól kezdtek a brazilok, különösen Antony volt elemében, akivel alaposan meggyűlt a baja a kameruniaknak.

A 14. percben Martinelli fejelt gyönyörűen kapura, Epassy hatalmas bravúrral védett.

Elképesztő fölényben játszott Brazília, közel 70 százalékban birtokolta a labdát, de komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A 33. percben Dani Alves lőhetett szabadrúgást veszélyes helyről, de nam talált kaput. A félidő hosszabbításában a semmiből szerezhettek volna vezetést a kameruniak, de Ederson látványos védéssel tolta szögletre Mbeumo fejesét.

A második félidőre lendületesebben jött ki Kamerun, az 51. percben Aboubakar lövése kerülte el kevéssel a jobb alsót. Az 58. percben Militao lőtt kapura, Epassy bravúros védése azonban megakadályozta a brazil vezetést. A brazilok többször is lövőhelyzetig jutottak, de pontatlanul céloztak vagy túlkombinálták a támadásaikat. A 22. percben Ntcham kínálta meg egy távoli lövéssel Edersont, de könnyedén védett a brazil kapus. A kameruniak ideje egyre fogyott, a bravúros továbbjutás elérhetetlennek tűnt, ráadásul a másik meccsen Svájc vezetett Szerbia ellen.

A 84. percben Bruno Guimaraes eldönthette volna a mérkőzést, de Raphinha beadása után nem tudta jól eltalálni a labdát gólhelyzetben.
A 92. percben óriási meglepetésre Aboubakar révén vezetést szerzett Kamerun, azonban óriási butaságot csinált, mert levette a mezét, amiért megkapta a második sárga lapját, így kiállította a bíró.

A folytatásban újabb gól már nem esett, Kamerun 1-0-ra nyert, de nem tudott továbbjutni, mert Svájc 3-2-e legyőzte a szerbeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!