Katar 2022

2022.11.27. 21:54

Spanyolország leikszelt a németekkel

Az E-csoport mérkőzésével zárult a vb nyolcadik napja. Spanyolország és Németország csapott össze.

Baon.hu

Unai Simon védése Serge Gnabry helyzeténél

Forrás: AFP/Javier Soriano

Felemás teljesítménnyel nyitották a világbajnokságot az együttesek. Spanyolország 7-0-ra győzte le Costa-Ricát, míg Németország 1-0-s előnyből kapott ki 1-2-re Japántól.

Jól kezdtek a spanyolok, Gavi jobbról belőtt labdáját Asensio vette le 15 méterre a kaputól, de mielőtt lőhetett volna, Rüdiger szerelte. Majd Ferran Torres átadása után Dani Olmó bombázott 17 méterről kapura, Neuer azonban óriási védéssel a felső lécre tolta a labdát. A 10. percben labdaszerzés után Goretzka tört kapura, a tizenhatos előtt szöktette Gnabryt, aki közelről kapura pöckölt, de Unai Simon védeni tudott. A 22. percben Jordi Alba lőtt kicsivel a kapu mellé. A 25. percben Unai Simon rossz helyre kipasszolt labdáját Gnabry szerezte meg, a német támadó cselezgetés után lőtt 17 méterről, de a labda elkerülte a jobb alsó sarkot. A túloldalon Neuer is hibázott, majd Ferran Torres ziccerébe Raum ért bele. Percekkel később Rüdiger próbálkozott egy 27 méteres lövéssel, sikertelenül. A 33. percben Dani Olmó beadását Ferrán Torres lőtte kilenc méterről kapu fölé. Három perccel később egy szöglet után ugyancsak Torres elé került a labda, de a bevetődő Musiala blokkolta lövését. A 40. percben megszerezhették volna a vezetést a németek, egy szabadrúgást követően Rüdiger fejelt a kapuba, de lesen volt. 

A második félidőt a németek kezdték jobban az 56. percben Unai Simon újabb eladott labdája Gündogan elé került, aki a tizenegyesponton álló Kimmich elé tálalt, a német középpályás lőtt, de Simon vetődve hárította a kapu jobb oldalába tartó labdát. Két perc múlva Olmó lőtt Neuer kezébe. A frissen beálló Morata a 62. percben megszerezte a vezetést, Jordi Alba adott labdát, Morata pedig jobb külsővel küldte a jobb felső sarokba (1-0). A 65. percben Dani Olmó futott el a bal szélen, középre passzolt, de Morata átlépte a labdát, a túloldalon érkező Asensio tisztán lőhetett, de jócskán kapu fölé durrantott. A 73. percben Musiala lépett a leshatáron, egy az egyben vihette Unai Simonra, azonban tíz méterről telibe lőtte a spanyol kapus vállát. A 82. percben kiegyenlített Németország, Füllkrug az ötös jobb sarkáról bombázta ki a hosszút (1-1). A hosszabbításban Olmót szerelte Süle. Az utolsó percben nagy lehetőség maradt ki, Sané kapott egy remek indítást a leshatáron, lövés helyet viszont el akarta vinni a labdát Unai Simon mellett, de kisodródott és kicselezte magát a helyzetből. Végül 1-1-el ért véget a találkozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!