Katar 2022

2022.11.24. 21:55

Richarlison duplájával nyert Brazília

A G-csoportos Brazília-Szerbia mérkőzéssel zárult a katari labdarúgó világbajnokság ötödik napja. A brazilok az első félidőben nem találták az ellenszert a szerbek védekezésre, de a második játékrészben váltani tudtak, és Richarlison duplájával megnyerték a meccset.

Baon.hu

Vinicius Junior helyzete

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szerbek agresszív letámadással kezdték a meccset. A 10. percben Casemiro védelem mögé belőtt labdáját Neymar vette le, de a brazilok sztárja lövés helyett cselezni akart, és kicselezte magát a helyzetből. A folytatásban Vinicius verte meg a bal oldalon Zsivkovicsot, elment a kapuig, de a szerb védő beérte és szögletre tisztázott majd Neymar csavarta kapura szögletét, amit Vanja Milinkovics-Szavics ütött ki a léc alól. A 21. percben Casemiro is megpróbálkozott egy 30 méteres bombával, ezt már Vanja Milinkovics-Szavicsnak fognia kellett. Négy perc múlva egy jobbról érkező beadásra Tadics érkezett középen, de Alisson remek ütemben jött ki, és lehúzta a labdát a levegőben. A 31. percben Paqueta sarkazása után Raphihnha lőtt közepére, de a becsúszó Thiago Silva már nem tudott belepöckölni a labdába. Három perccel később Raphinha került ziccerbe, de elkapkodta a lövést, így a gyenge próbálkozása a szerb kapus kezében landolt. A félidő hajrájában Milenkovics utolsó emberként eladta a labdát, Vinicius Junior így egyedül törhetett kapura, a lövésébe azonban a visszasiető Milenkovics belelépett és javítani tudta a hibáját.

Rögtön egy nagy brazil helyzettel indult a második félidő, Milinkovics-Szavics rossz kirúgása után Raphinha szerzett labdát, egyedül törhetett kapura, de a ziccerét a szerb kapus védeni tudta. Négy perccel később egy labdaszerzés után kontrázhattak a brazilok, Neymar tört volna be a tizenhatoson belülre, de Nemanja Gudelj elkaszálta. Az 55. percben Vinicius balról belőtt labdájára ismét Neymar érkezett középen, de 11 méterről kapu fölé lőtt. A 60. percben Alex Sandro vitte fel a labdát, a brazil balhátvéd azonban 25-ről a jobb alsó kapufát találta telibe. Két percet kellett várni, hogy megszerezze a vezetést Brazília, Neymar kevergetett a tizenhatoson belül, Vinícius elé tálalt, aki 10 méterről lőtt, a szerb kapus védeni tudott, de a labda pont Richarlison elé pattant, a brazil támadó pedig közelről az üres kapuba bombázott (1-0). A 68. percben Vinícius Junior került ziccerbe egy labdaszerzés után, de a brazil támadó a lövés pillanatában elcsúszott, így nem találta el a kaput. A 73. percben Richarlison duplázott, Vinícius balról betett labdáját pörgette fel magának, majd a kapunak háttal, félollózva a kapu jobb oldalába bombázta (2-0). A 81. percben Casemiro lövése csattant a keresztlécen. Két perccel később Fred célozta meg 20 méterről a jobb alsót, de Milinkovics-Szavics védeni tudott. Percek múlva Rodrygo célozta meg hosszú sarkot, de a lövése pár centivel elment a kapu mellett. A hajrában egy jobb oldali beadásra Martinelli érkezett a hosszú oldalon, a fejese azonban nem találta el a kaput. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!