Katar 2022

2022.11.26. 22:09

Messi góljával beérte Maradonát, győzött Argentína

Az argentin válogatott Lionel Messi és Enzo Fernandez remekbe szabott góljaival 2–0-ra nyert a Mexikó elleni csoportmérkőzésen a katari labdarúgó-világbajnokságon C-csoportjában.

baon.hu

Messi szenzációs góljával szerzett vezetést Argentína

Fotó: ELSA | Forrás: Getty Images via AFP

A hétszeres aranylabdás, Lionel Messi a 64. percben egy szenzációs góllal szerzett vezetést az argentin válogatottnak. AA hatalmas küzdelmet hozó mérkőzésen sokáig csak szenvedtek az argentinok, ám a második félidőben a hétszeres aranylabdás egy fantasztikus megmozdulással megnyerte csapatának a meccset, majd a Benfica játékosa egy még látványosabb találattal beállította a végeredményt – írja az origo.hu.

A vb egyik legnagyobb esélyeseként számon tartott argentin válogatott számára élet-halál harc várt Mexikó ellen, ugyanis Lionel Messiék hatalmas meglepetésre 2-1-re kikaptak Szaúd-Arábiától. A mexikóiak egy pontot szereztek a lengyelek ellen, Guillermo Ochoa kapus volt a meccs hőse, aki kivédte Robert Lewandowski büntetőjét. Lionel Scaloni szövetségi kapitány több helyen is módosított a csapatán a győzelem érdekében, és a másik oldalon Gerardo Martino is eszközölt néhány változtatást.

A várakozásoknak megfelelően az argentinok kezdték fölényben a meccset, de a mexikóiak magas letámadással zavarták meg Messiéket. Nem kímélték egymást a két válogatott játékosai, már az első negyedórában kemény belépőket láthattak a szurkolók. 20 perc elteltével sem alakult ki helyzet, leginkább a hatalmas küzdelem jellemezte a találkozót.

A harcosan és keményen futballozó mexikóiak nem sok teret engedtek az argentinoknak, a dél-amerikai sztárcsapat hiába volt eredménykényszerben, nem tudott helyzetig jutni.

A 41. percben Lautaro Martinez fejelhetett, ám jócskán kaput tévesztett, majd az argentin 16-os előtt rúgta fel brutálisan ellenfelét Montiel. A mexikói szabadrúgást Vega lőtte rá nagyszerűen, Emiliano Martineznek kellett nagyot védenie. Az 5 perces hosszabbítás nem hozott érdemleges eseményt, maradt a 0-0 a szünetben.

A második félidő elején Messit rúgták fel a 16-os előtt, a hétszeres aranylabdás szabadrúgása viszont jócskán a kapu fölé szállt. Az 56. percben jött a legnagyobb argentin helyzet, Di Maria lapos beadása után az utolsó pillanatban mentettek a mexikóiak a lövésre készülő Mac Allister elől. 

A 64. percben Messi villant meg és vezetéshez juttatta az argentinokat. A PSG sztárja 23 méterről védhetetlen lövést zúdított a bal alsó sarokba, Ochoa nem érhette el a labdát.

A csapatkapitány ezzel vb-meccsek (21) és vb-gólok (8) számában is utolérte a legendás Diego Maradonát.

A 87. percben Enzo Fernandez végleg eldöntötte a meccset, a Benfica középpályása gyönyörű cselek után varázslatosan csavart a bal felsőbe. Újabb csodás góllal növelték előnyüket az argentinok.

A 6 perces hosszabbítás már nem hozott újabb gólt, az argentin válogatott 2-0-s győzelemmel feledtette a szaúdiak elleni sokkoló vereséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!