Argentína az életéért küzd az utolsó körben - frissítve

Szerdán négy mérkőzést rendeznek a katari világbajnokságon, a C és a D csoportban is eldől, kik juthatnak tovább a 16 közé.

baon.hu

Az argentin Lionel Messi (j) berúgja az elsõ gólt a mexikói Héctor Herrera mellett a katari labdarúgó-világbajnokság második fordulójában, a C csoportban játszott Argentína-Mexikó mérkõzésen a Loszaíli Nemzeti Stadionban 2022. november 26-án.

Fotó: MTI/AP/Darko Bandic

16 órakor Tunézia és Franciaország, valamint Dánia és Ausztrália csap össze. Izgulnia már csak a még hibátlan franciáknak nem kell, hiszen a kékek megnyerték eddig mindkét meccsüket. Didier Deschampes akár forgathatja is csapatát ennek tudatában, de ezzel sem sokkal nőnének Tunézia esélyei. Az észak-afrikai gárdának mindenképpen nyernie kellene, de ez sem biztos, hogy elég lenne a továbbjutáshoz. Nagyobb baj, hogy eddig gólt sem sikerült szerezniük. 

A másik meccsen dőlhet el valójában a továbbjutás kérdése, és a képlet egyszerű a dánok szempontjából: győzelem vagy kiesés. Ausztrália alighanem kivárásra fog játszani, hiszen még a döntetlen is bőven elegendő számukra a továbbjutáshoz, Dánia azonban rutinos játékosival már sok nehéz helyzetből kivágta magát. 

20 órakor Lengyelország és Argentína, valamint Szaúd-Arábia és Mexikó csap össze. Lionel Messiék csak győzelemmel mehetnek biztosra, a vereség automatikus búcsút jelentene, a döntetlen pedig csak akkor lenne elegendő, ha Mexikó maximum kettő góllal verné meg Szaúd-Arábiát. A lengyeleknek elegendő a döntetlen is, de a vereség is belefér, ha Mexikó nem tömi ki Szaúd-Arábiát. Hervé Renard együttese egy bravúrt már bemutatott, így leírni nem szabad őket, egy újabb skalp biztos továbbjutást érhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!