Katar 2022

2022.11.26. 18:56

Mbappé duplájával a címvédő az első biztos továbbjutó

A vb hetedik napjának harmadik mérkőzését Franciaország vívta Dániával. A címvédő 2-1-re győzött.

Baon.hu

Forrás: AFP/Paul Ellis

A csoportkör első mérkőzésén a címvédő franciák hátrányból fordítva nyertek 4-1-re Ausztrália ellen, míg Dánia gól nélküli döntetlent játszott Tunéziával.

A mérkőzés elején a dánok irányítottak, majd fokozatosan tolták fel védekezésüket a franciák, a 9. percben Mbappé ment el a bal oldalon és lőtt középre, de a beadását Christensen kifejelte. Egy perccel később Theo Hernández beadását a hosszún érkező Rabiot fejelt le Giroud elé, a franciák csatára elől azonban elpöckölte a labdát egy dán védő. Később Griezmann jobb oldali szögletét a röviden érkező Varane csúsztatta kapura, de a gólvonalon álló Joakim Maehle kirúgta a labdát. Majd Giroud lövése kerülte el a kaput. A 21. percben Dembélé szabadrúgására Rabiot robbant be, a közeli fejesét Kasper Schmeichel hatalmas bravúrral védte. Tíz minutummal később Mbappé ment el a bal oldalon, átnyeste a labdát a hosszún érkező Koundénak, aki levette, majd 10 méterről megcélozta a hosszú alsót, de a gólvonalon álló Joachim Andersen menteni tudott. A 36. percben a kontrázott Dánia, Cornelius kapott egy remek ütempasszt, 15 méterről lőhetett, de a bombája pár centivel elkerülte a kapu bal oldalát. A 40. percben újabb ziccer maradt ki, Dembele kapott labdát a jobb szélen, középre lőtt a teljesen üresen érkező Mbappénak, aki kapu fölé lőtt. A hajrában Eriksen próbálkozott még 25 méterről, de elkerülte a kaput.

A fordulás után Mbappé védelem mögé belöbbölt egy labdát Rabiot-nak, de a francia lábáról elpöckölték. A 60. percben Griezmann 15 méterről lőtte jócskán kapu fölé a ziccerét. Egy perc múlva viszont megszerezték a vezetést a franciák, Theo Hernández kapott labdát, középre lőtt az érkező Kylian Mbappénak, aki hét méterről a kapu bal oldalába belsőzött (1-0). A 68. percben Christensen robbant be és hiába emelte Rabiot a lábát a védhetetlenül a léc alá fejelt a dán támadó (1-1). Öt percre rá ismét a dánok kerültek ziccerbe Damsgaard beadására Lindström érkezett, tíz méterről kapura belsőzött, de Loris védeni tudott. A 77. percben Griezmann pontrúgására érkezett Tchouaméni de mellé lőtt. A 81 percben ismét Dánia előtt adódott helyzet, Braithwaite robogott a középre érkező beadásért, de a kapu mellett elszállt a lövése. A 86. percben dupláztak a franciák, Griezmann jobb oldali beadására Mbappé érkezett a hosszú oldalon, és két méterről a kapuba sodorta a labdát (2-1). A hosszabbításban Mbappét ugratták ki, Thuram futott mellette, de a PSG sztárja ezúttal önző volt, és passz helyett 17 méterről Schmeichel kezébe lőtt. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!