Kane is játszik az USA elleni meccsen

Fellélegezhetnek az angolok, Harry Kane rendbe jött hétfői sérülése után, így pénteken ott lesz az Egyesült Államok elleni csoportmeccsen - mindezt Gareth Southgate szövetségi kapitány erősítette meg.

baon.hu

Ijesztőnek tűnt, de nem komoly a sérülés

Forrás: AFP/GIUSEPPE CACACE

A Tottenham szupersztárja az Irán elleni, 6-2-re megnyert mérkőzés 76. percében sérült meg, a bokáját fájlalta, azzal be is fejeződött számára a játék. Elővigyázatosságból kórházba vitték, a kivizsgáláson azonban nem találtak súlyos sérülést, így kis pihenő után újra teljes értékű edzésen vett részt a csapattal – írja az origo.hu.

– „Azt hiszem, jól van” – mondta a tréning után Jordan Pickford, a válogatott kapusa. „Kisebb fájdalmai még lehetnek, de rendben van. Ott volt velünk az edzésen, ami jó hír. Harry fantasztikus játékos, aki példát mutat nekünk, ő a vezérünk.” Az amerikai csapat az első találkozóján felemás teljesítményt nyújtott, mert amíg az első 45 percben komoly fölényben futballozott, addig a másodikban Wales érvényesíteni tudta akaratát a nagyon fiatal átlagéletkorú riválissal szemben.

A gárdát az Egyesült Államokban sok kritika érte a fordulás után nyújtott teljesítményéért, de Gregg Berhalter megvédte tanítványait, mint mondta, a játékosai a második félidőben is kiadtak magukból mindent. 

Abban viszont a szakember és a sajtó képviselői is egyetértenek, hogy Anglia ellen jobban kell teljesítenie a csapatnak, melyben a második félidőben Weston McKennie-t és Yunus Musah-t is kisebb sérülés miatt kellett lecserélni, de a hírek szerint mindkét futballistára számíthat majd péntek este a szakvezető, aki így a legerősebb együttesével veheti fel a harcot.

A pénteki napot Wales és Irán mérkőzése nyitja, melyen mindkét gárda számára fontos lenne a győzelem, sőt, utóbbinak szinte kötelező, ha meg akarja őrizni továbbjutási esélyét. A hétfőn Gareth Bale büntetőjével pontot szerző európai együttes a második félidős teljesítményével Irán ellen esélyesként léphet pályára, ugyanakkor a gólerős Mehdi Taremi fémjelezte ázsiai csapat kihasználhatja, ha Aaron Ramsey-ék olyan visszafogottan futballoznak majd, mint azt az első katari félidejükben tették.

Wales összességében némileg esélyesebbnek nevezhető, de a csapat immár hat mérkőzés óta nem tudott nyerni minden versenysorozatot figyelembe véve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!