Katar 2022

2022.11.24. 12:56

Hiába a kameruni kontrák, második félidős góllal nyert Svájc

A katari labdarúgó-világbajnokság ötödik napja a G-csoportban szereplő Svájc-Kamerun találkozóval kezdődött. Az első félidőben gyors kontrákból veszélyeztetett Kamerun, a második félidő elejei góllal azonban Svájc gyűjtötte be a három pontot.

Baon.hu

Sommer védett nagyot

Forrás: AFP/Glyn Kirk

Szöglettel indíthatott Svájc, de Shaqiri beívelése után felszabadított a kameruni védelem. Beszorultak térfelükre a kameruniak, viszont a 10. percben komoly lehetőségük adódott, Sommer védte Mbeumo éles szögből leadott lövését, majd a kipattanót Toko Ekambi bombázta kapu fölé. A túloldalon Xhaka lövése ment el a léc fölött. A 14. percben ismét a kameruniak kerültek ziccerbe, a Bayern sztárja, Choupo-Moting egyedül vezette Sommerre a labdát, de a svájci kapus bravúrral leért a lövésre. Hiába támad többet Svájc, helyzetei Kamerunnak voltak. A 24. percben ismét kontrázott Kamerun, de a svájciak szögletre mentettek. A 30. percben Choupo-Moting előkészítése után Hongla lőtt kapura, a svájciak kapusa azonban ismét a helyén volt. Öt minutummal később Widmer mentett nagyot, egy kameruni lehetőséget akadályozott meg egy szép becsúszással. A 40. percben Embolot szerelték, majd a túloldalon Elvedi hat méterről fejelt mellé. A hajrában Choupo-Moting lőhetett, de Elvedi blokkolta. A hosszabbításban nagy helyzetet hagyott ki Svájc, rosszul helyezkedtek a kameruniak, amit kihasználva a pontrúgás után Akanji néhány méterről a bal alsó mellé fejelt.

A második félidőt remekül kezdte Svájc, Shaqiri passzolt középre, ahol érkezett Embolo és jobbal nyolc méterről a kapuba bombázta a labdát (1-0). Az 51. percben ismét Embolot indították, de hosszú volt a svájcinak. Az 57. percben Choupo-Moting zseniális cselek után került helyzetbe, éles szögből azonban nem tudott a kapuba találni, Sommer védett. Tíz perccel később ismét Sommer védte magabiztosan Anguissa fejesét, majd kontrázott svájc, a jobb oldalról Shaqiri passzolta középre a labdát, a második hullámmal érkező Vargas bombáját azonban hatalmas bravúrral védte szögletre Ohana. A 76. percben a frissen beállt Aboubakar cselezgetett a bal oldalon, de Freuler könnyedén szerelte. A 88. percben Xhaka lőtt laposa 22 méterről a bal alsó irányába, de nem volt elég erős a lövés, Ohana simán fogta. A hosszabbítás negyedik percében kameruni beadást vett le biztos kézzel Sommer, majd kontrázott Svájc, Seferovic azonban kihagyta a lehetőséget a duplázásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!