Katar 2022

2022.11.22. 22:00

Hátrányból fordítva nyert a címvédő

Kedd este a franciák is elkezdték vb-t, a D-csoportban az első ellenfelük az ausztrál válogatott volt. Bár Ausztrália hamar megszerezte a vezetést, végül sima győzelmet aratott a címvédő.

Baon.hu

A címvédő franciák előtt már az első percben adódott helyzet, Dembélé húzta meg a jobb szélt, átívelt, ahol Mbappé várta a labdát, és egy-két csel után be is adott, de a veszélyes labdát kifejelték az ausztrálok. Az 5. percben Mbappé újabb beadását blokkolták. Az első találatot mégis az ausztrálok jegyezték, a 9. percben egy labdaszerzés után passzoltak keresztbe Craig Goodwinhoz, aki kíméletlenül a léc alá vágta a labdát (0-1). A 21. percben közel jártak az ausztrálok a második gólhoz, Theo Hernandez passzolta oda a labdát Mitch Duke-nak, akik kettőt tolt rajta, majd 22 méterről nem sokkal lőtt a bal felső sarok fölé. A 26. percben egyenlítettek a címvédők, Theo Hernandez beadására Adrian Rabiot érkezett tökéletes ütemben, és védhetetlenül fejelt a léc alá (1-1). A 29. percben Griezmann beadása volt magas Giroud-nak, de két perccel később megszerezte a francia támadó az ötvenedik válogatott gólját, egy labdaszerzés után Mbappé és Rabiot kényszerítőzött, utóbbi beadása után Giroud-nak már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát, 2-1-re fordított Franciaország. A 40. percben Mbappé tette be középre a labdát, de Dembélé magasan a kapu fölé lőtt. Két perccel később ismét francia helyzet adódott, Grizemann lövése ment kissé balra. Az utolsó percek is tartogattak izgalmakat, jól indították Grizemannt, aki a kapu előtt Mbappé elé tette középre a labdát, de a PSG támadója jócskán kapu fölé vágta a labdát az ötösről. A túloldalt kis híján kiegyenlített Ausztrália de Irvine fejese a kapufáról kifele pattant.

Ausztrál pontrúgással indult a második félidő, majd a túloldalon Theo Hernandez egy percen belül kétszer adott be remekül, másodszorra Olivier Giroud-nak jött lábra a labda, aki egy ollózással vette célba a kaput. A 60. percben egy villámgyors akció végén Kylian Mbappé lövésébe ért bele az utolsó pillanatban egy ausztrál láb. A 67. percen megrohamozták az ausztrál kaput a franciák, előbb Mbappé és Theo Hernandez kényszerítője után utóbbi centerezett, Griezmann lövése után pedig a gólvonalról mentettek az ausztrálok. Majd Mbappé lövése ment el még a kapu előtt, végül Dembélé előkészítését két ember között fejelte a kapuba Kylian Mbappé (3-1). Pár perccel később Giroud megszerezte 51. gólját ‒ amivel beállította a francia gólrekordot ‒ 4-1-re módosítva az állást. A folytatásban is sorra dolgozták ki a helyzeteket a franciák. A 90. percben hatalmasat véd az ausztrál kapus, előbb Matt Ryan Konaté közeli fejesét védte hatalmas bravúrral, egy perccel később pedig Koundé bólintását ölelte magához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!