Katar 2022

2022.11.28. 13:01

Gólgazdag, végletekig kiélezett mérkőzésen született igazságos döntetlen

A katari világbajnokság kilencedik napja a G-csoportban szereplő Kamerun-Szerbia mérkőzéssel indult.

Baon.hu

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az első fordulóban a szerbek Brazília ellen kaptak ki 0-2-re, míg Kamerun Svájc ellen kezdett vereséggel. 

A mérkőzés elején egyik csapat sem kockáztatott. A 6. percben egy jobb oldali beadás után Mitrovics fejelt 8 méterről kapu fölé. A 11. percben komoly lehetőség adódott Szerbia előtt. Mitrovics az ötösön ballal a hosszú felé tekert, de a kapufáról kipattant a labda. A 17. percben ismét Mitrovicsé volt a főszerep, kameruni hiba után bombázott 10 méterről, de kapu mellett kötött ki a labda. Kontrázott Kamerun, Kunde tört be a tizenhatoson belülre és lőtt éles szögből kapura, de kiütötte Vanja Milinkovics-Szavics. A 29. percben már megszerezte a vezetést Kamerun, egy bal oldali szögletet Choupo-Moting csúsztatott Casteletto felé, aki jó ütemben érkezve jobbal bepöckölte a labdát (1-0). Öt perc múlva Milinkovics-Szavics mentett nagyot a saját tizenhatosán belül, Fait előzte meg. A 39. percben Tadics kapott jó labdát, majd 11 méterről kapu fölé lőtt. A 43. percben Kunde szerzett labdát, de 15 méterről Vanja Milinkovics-Szavicsba lőtte a labdát, majd az ismétlést kapu mellé bombázta. A hosszabbításban első percében egyenlített Szerbia, rögzített helyzetet követően fejelt Pavlovics a jobb felső sarokba (1-1). Majd két percen belül át is vették a vezetést a szerbek, Szergej Milinkovics Szavics 17 méterről lőtt a bal alsóba (1-2). Később Mitrovics növelhette volna az előnyt, de nagy helyzetben blokkolták a lövését, így a labda szögletre pattant.

A 49. percben Kosztics lövését védte Devis Epassy, de négy perccel később már tehetetlen volt a kameruni kapus, egyérintőzés végén Zsivkovics ziccerben Mitrovicsot szolgálta ki, aki az üres kapuba passzolt (1-3). A 60. percben Aboubakar került nagy helyzetbe a kameruni kontra végén, de túlcselezte magát. Három perccel később viszont szépített a kameruni támadó, Vanja Milinkovics-Szavics fölött emelte át a labdát, ami bepattogott a kapuba (2-3). Két perccel később pedig egyenlítettek is, Aboubakar lépett ki megint a leshatárról a jobb oldalon, majd passzolt Choupo-Motinghoz, aki hat méterről belőtte a ziccert (3-3). A 76. percben Mitrovics lőtt kissé kisodródva jobbról, 14 méterről, Epassy lábbal védet nagyot. Két perccel később pedig Milinkovics-Szavics lőtt 19 méterről kapu fölé. A 87. percben Aboubakar lőtt 22 méterről, Vanja Milinkovics-Szavics könnyedén védett. A hajrában Mitrovics lőtt fordulatból 15 méterről nem sokkal a bal kapufa mellé. A hosszabbítás 5. percében N'Koudou lőtt kapura bal oldali szabadrúgásból, de védett a szerb kapus. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!