Katar 2022

2022.11.27. 12:54

Fuller góljával megszerezte első pontjait Costa Rica

Az E-csoport mérkőzésével kezdődött a világbajnokság nyolcadik napja, Japán Costa-Ricával mérkőzött. Hiába támadta végig Japán a második félidőt, a 81. percben Costa Rica talált a kapuba.

Baon.hu

Forrás: AFP

Az első fordulóban Japán óriási meglepetést okozott, miután legyőzte a 2014-es világbajnok Németországot, míg Costa Rica Spanyolország ellen szenvedett súlyos vereséget.

A 3. percben Doan lőtt 22 méterről jócskán kapu mellé. Majd Gonda húzta le szépen a labdát Borges szabadrúgása után. A 13. percben Fuller kapott egy hosszú indítást, de Gonda szépen lépett ki a kapujából és megfogta a labdát. A 20. percben Navas is jól jött ki kapujából, Doan elől szedte fel a labdát. A 35. percben Contrerasnak íveltek labdát, aki nem tudta kapura küldni, ezért cselezgetések után passzolt Campbellhez, aki viszont 16 méterről a kapu fölé bombázott. Pár perccel később a japánok küldték kapura a labdát, de Navasnak nem okozott gondot. Gól nélkül vonulhattak az öltözőbe a játékosok az eseménytelen félidő után. 

A második félidőt elején rákapcsoltak a japánok, Navasnak kellett nagyot védenie Aszano 16 méteres lövése után, majd Endó lövésébe Calvo vetődött. Az 50. percben ismét Endó küldhetett kapura, de lövése megpattant, így nem okozott gondot Navasnak. Majd Costa Rica vezethetett támadást, de Campbell elvesztette a labdát. Percekkel később Szoma tört be a tizenhatoson belülre, de lecsúszott a próbálkozása. A 61. percben Endót buktatták a 16-os előterében, Szoma szabadrúgása viszont elment a kapu fölött. A 69. percben jobb oldali beadás után Oviedo érkezett, de nem tudott kapura lőni. Hét perc múlva Szoma adott középre, ahol négyen is érkeztek, de hosszú volt a beadás. Hiába a sok japán helyzet, a 81. percben mégis Costa Rica szerezte meg a vezetést, Fuller 15 méterről tekert a jobb felsőbe (0-1). A 88. percben óriási japán helyzet maradt ki, előbb Navas lábbal védett, majd ide-oda pattogott a labda az ötösön, végül a costa ricai kapus összeszedte a játékszert. Végül a hajrában szerzett góllal nyert Costa Rica. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!