Katar 2022

2022.11.29. 20:23

Büntetést rótt ki a német válogatottra a FIFA

A németeket azért büntette meg a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mert a csapatot egyetlen játékos sem képviselte a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón.

baon.hu

Hansi Flick adott felmentést a játékosainak

Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

A FIFA kedden jelentette be, hogy a németeket hivatalos figyelmeztetésben részesítette, továbbá tízezer svájci frankos (4,13 millió forintos) büntetést rótt ki. A sajtótájékoztatón egyedül Hansi Flick szövetségi kapitány vett részt, de az előírásoknak megfelelően a keret egyik játékosának is ott kellett volna lennie. A szakember azonban úgy döntött, hogy a zavartalan felkészülés érdekében egyik labdarúgóját sem viszi magával – számolta be róla a Magyar Nemzet.

A németek múlt szerdán, a nyitómeccsükön 2-1-re kikaptak Japántól, majd vasárnap 1-1-es döntetlent játszottak Spanyolországgal. Egy pontjukkal jelenleg az E csoport utolsó helyén állnak, a harmadik, zárókörben majd Costa Ricával találkoznak csütörtökön. A további sorsukat döntően meghatározó meccs előtti sajtóeseményre szerdán kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!