Bemutatkozik Messi és a címvédő is

Kedden újabb négy mérkőzéssel folytatódik a katari labdarúgó világbajnokság, melyen bemutatkozik a Lionel Messivel felálló Argentína, valamint a rengeteg hiányzója ellenére is bivalyerős címvédő, Franciaország is.

Nyitray András

Lionel Messi

Fotó: kivnl

A program 11 órakor Argentína és Szaúd-Arábia összecsapásával indul a C-csoportban, ahol Lionel Messi és csapata az egyértelmű esélyes. A Lionel Scaloni által irányított „Albiceleste” 36 mérkőzéses veretlenségi szériánál tartva érkezett meg a világbajnokságra, eközben 28 év elteltével hódítottak el újra trófeát a Copa America tavalyi megnyerésével. A szakírók és a fogadók szerint az utolsó világbajnokságán résztvevő Lionel Messi talán most van a legközelebb ahhoz, hogy révbe érjen a nemzeti csapattal, ugyanis kevés hibapontja van ennek a mostani gárdának. Szaúd-Arábia az esélytelenek nyugalmával várhatja a találkozó mellett a tornát is, mert bár rendszeres résztvevőnek számít, az ázsiai válogatottak gyenge szereplését szinte esélytelen, hogy megszakítsa. 

14 órakor Dánia és Tunézia találkozik a D-csoportban. 

A dánok a legutóbbi Európa-bajnokságon kellemes meglepetést okoztak szereplésükkel, így minimum elvárható tőlük a csoportból való továbbjutás Katarban is. 

Christian Eriksen, a Manchester United középpályása már maga mögött hagyta a szívmegállás okozta sokkot, és újra vezérévé válhat a skandinávoknak, mellett további rutinos, topligás alapemberek is adottak a sikerhez. Kapser Schmeichel (Nice), Andreas Christensen (FC Barcelona) Simon Kjaer (AC Milan) és Yussuf Poulsen (RB Leipzig) is megélt már nagy meccseket a válogatottban. Az afrikai válogatottak sok esetben támaszkodnak olyan játékosokra, akik már Európában születtek és nőttek fel, ám felmenőik révén könnyen honosíthatóak, nincs ez másként Tunézia esetében sem, ahol 12 ilyen, zömmel francia születésű játékos szerepel a keretben. Éppen ezért Dániának fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt, mert jó nevű légiósokkal van tele a gárda, magyar szemmel nézve a Ferencváros középpályása, Aissa Laidouni a legnagyobb név. 

17 órakor újra a C-csoportban rendeznek egy meccset, melyen Mexikó és Lengyelország csap össze. 

Nyugodtan kijelenthető, hogy aki itt nyer, az szinte biztosan a 16 közé jut Argentína mögött, így nagyon nagy csata várható. 

Mindkét oldalon megvannak azok a sztárok, akiktől nagyon sokat várhatnak a drukkerek. A katari megméretésen ott lesz az egyaránt ötödik világbajnokságára készülő hálóőr, Guillermo Ochoa és a 179 fellépésével mexikói válogatottsági rekorder, csapatkapitány Andrés Guardado is, míg a gólokért Raúl Jiménez (Wolverhampton) és Hirving Lozano (Napoli) felelhetnek. Nem kell panaszkodnia a lengyeleknek sem, hiszen tele vannak jó játékossal, kiemelkedik viszont Robert Lewandowski (Barcelona) a sorból, aki talán utolsó világbajnokságán vehet részt ereje teljében. 

A nap zárásaként a címvédő Franciaország csap össze Ausztráliával 20 órás kezdéssel. Didier Deschampes szövetségi kapitány rengeteg kihívás elé volt állítva az utóbbi hónapokban, hiszen a sérülések gyakorlatilag teljesen átszabták a keretet. A négy évvel ezelőtti sikercsapatból Paul Pogba és N’Golo Kanté már korábban kiesett a középpályáról, míg már a felkészülés során Cristoph Nkunku (Leipzig) és végül az aranylabdás Karim Benzema (Real Madrid) dőlt ki a támadók közül. 

A kapitány az utolsó pillanatokban is új játékosokat kellett behívjon, ennek ellenére Antoine Griezmané és Kylian Mbappé továbbra is világklasszis különbséget jelenthet, hosszabb távon azonban a középpályán kevés lehet a rutin. 

Ennek Ausztráliát kötelező lenne legyőzni, hiszen az ázsiai zónából kijutó gárda bár minden vb-n üde színfolt tud lenni, alighanem Dánia és Tunézia ellen kellett majd villognia. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!